''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016'' - ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Βίντεο - φωτογραφίες



  Δεν φτάνει η θέληση. Χρειάζεται και η άσκηση. Χρειάζεται η ετοιμότητα και η οργάνωση για κάθε ενδεχόμενο, για κάθε ανάγκη της πατρίδας, που έχει πολλές αγέλες λύκων να την απειλούν... 


Έτσι η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με δίκη της πρωτοβουλία καλεί κάθε χρόνο τους Εφέδρους να οργώσουν τα ελληνικά βουνά, αντιμετωπίζοντας τον "εχθρό" με αποφασιστικότητα, σπάζοντας τις γραμμές και τη συνέχειά του, ελευθερώνοντας κομμάτι κομμάτι το ιερό ελληνικό έδαφος, από κάθε δυνητική απειλή!


Θυμίζοντας έτσι τους ηρωικούς "προσκόπους" του 1912-13, δηλαδή τους εμπειροπόλεμους Μακεδονομάχους, που έμπαιναν οδηγοί και μπροστάρηδες των τμημάτων του τακτικού Ελληνικού Στρατού, οδηγώντας τον από μονοπάτια και γλιτώνοντάς τον από παγίδες, ενώ ελευθέρωσαν μόνοι τους πολλά χωριά και μέρη της Μακεδονίας από τους Τούρκους!


   Η μεγάλη άσκηση Εφέδρων με την συγκινητική επωνυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ", διεξήχθη φέτος με επίκεντρο την περιοχή Καστανιάς Βερμίου και Παναγίας Σουμελά στη Μακεδονία


 Αποστολή, η πορεία 14 χλμ. μέσα σε "εχθρική περιοχή", με απανωτές ενέδρες, διάβαση υδάτινων κωλυμάτων και συνεχές σφυροκόπημα, επιστροφή στον στρατιωτικό καταυλισμό.


 Εκεί τους περίμενε η ανάληψη νέων αποστολών, όπως μάχη εκ του σύνεγγυς,  Α' βοήθειες μάχης, στησίματος ενέδρας σε φάλαγγα του εχθρού και αντιενέδρα του εχθρού στους Εφέδρους!


   Ο "Μακεδονομάχος 2016" έληξε τελικά με επιτυχία λίγο πριν το Πάσχα, Κυριακή των Βαΐων στην Παναγία Σουμελά, όπου Έφεδροι Πόντιοι εν στολή, χόρεψαν τον πανάρχαιο πολεμικό Πυρρίχιο!


Δείτε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr