''ΒΟΜΒΑ'' ΚΟΤΖΙΑ 1: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - ΜΟΝΟ 400 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! Τι έλεγε ο Γκλιγκόροφ


 Σε πρωτοφανείς ισχυρισμούς, που μπορεί μελλοντικά να επιφέρουν πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, προέβη ατυχώς ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, κατά τη συνέντευξη τύπου, στο πέρας των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδος -Αλβανίας - Βουλγαρίας και Σκοπίων, μέσα στη Θεσσαλονίκη (4-5-2018)!


 Ο Υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε από Δημοσιογράφο για το εάν στις συνομιλίες με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, τέθηκε θέμα Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια και απάντησε κατ΄ ουσίαν  ότι δεν υπάρχει καν τέτοια Μειονότητα! Μάλιστα περιόρισε τους Έλληνες των Σκοπίων σε ...400 ελληνόφωνους Βλάχους, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν σχεδόν 300.000 Έλληνες εκεί, άλλοι γηγενείς, άλλοι Βλαχόφωνοι (η συντριπτική πλειοψηφία των Βλάχων είναι Βλαχόφωνοι - Λατινόφωνοι και όχι Ελληνόφωνοι), άλλοι Σαρακατσάνοι, άλλοι Πολιτικοί Πρόσφυγες και αρπαγμένα Ελληνόπουλα του "αριστερού" Παιδομαζώματος! (σ.σ. στον Εμφύλιο οι Έλληνες Κομμουνιστές και οι ξένοι διαφεντευτές τους άρπαξαν 28.000 ανυποψίαστα Ελληνόπουλα και τα μετέφεραν σε κομμουνιστικές χώρες, μεγαλώνοντάς τα με αθεΐα και Στάλιν, ένα φρικτό και απάνθρωπο, αληθινό και εφιαλτικό Παιδομάζωμα... Κάποια από τα παιδιά εκείνα, ιδίως τα πολύ μικρά, υπέκυψαν στην προπαγάνδα και αποελληνοποιήθηκαν, ενώ κάποια άλλα, διατηρώντας μνήμες και συναισθήματα, κράτησαν με αυτοθυσία την εθνική ελληνική τους συνείδηση, τις εικόνες του χωριού και της μάνας τους, κάνοντας σκοπό ζωής να κλείσουν έστω τα μάτια τους στην Ελλάδα που τους έκλεψαν οι κόκκινοι μεγαλέμποροι των λαών)

ΚΟΤΖΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ - ΜΟΝΟ 400 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα παρακαλώ να σας ρωτήσω αν στις τόσες συναντήσεις που κάνατε με τον Σκοπιανό ομόλογό σας θέσατε το θέμα της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια, εάν ζητήσατε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εκεί ελληνικής μειονότητας και αν επίσης ζητήσατε από την εκεί μειονότητα να βοηθήσει στην εύρεση μιας λύσης με τη γείτονα χώρα. Σας ευχαριστώ.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον μια συζήτηση σε μια ορισμένη κατηγορία μέσων για την ελληνική μειονότητα, φαντάζομαι ότι θα εννοείτε πιο πολύ τους ελληνόφωνους Βλάχους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή είμαι Βλάχος, πιο πολύ εννοώ τους ελληνόφωνους Βλάχους, Υπουργέ μου.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Άρα καλά σας κατάλαβα, ναι. Νομίζω ότι υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι που εκπροσωπούν τους Βλάχους στην Ελλάδα για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Καθ΄ αυτό Έλληνες, δηλαδή με ελληνικά διαβατήρια, είναι 300, 400 στη γείτονα χώρα. Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν μειονότητες με το χαρακτήρα να δείξουμε ένα θέμα αυτών, τις μειονότητες και τις δικές μας. Σας θυμίζω ότι το πρώτο πράγμα που έθεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και το πρώτο πράγμα που έθεσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην άλλη πλευρά, ήταν να μιλάμε αν θέλουμε για απόδημους, να μιλάμε για διασπορά αλλά όχι για μειονότητες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μου επιτρέπετε, κ. Υπουργέ, ήδη οι Σκοπιανοί σε απογραφή έχουν δηλώσει ότι είναι 300.000 τουλάχιστον οι βλαχόφωνοι.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ναι, ξέρω. Σας λέω, είναι οι Βλάχοι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι οποίοι έχουν ελληνική συνείδηση.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Μαζί σας, αλλά δεν είναι μειονότητα με αυτή την έννοια. Και νομίζω ότι έχετε εδώ στη Θεσσαλονίκη εξαιρετικούς Βλάχους που ξέρουν καλά το θέμα. Σκέφτομαι, ας πούμε, τον κ. Μέρτζο, ο οποίος είναι. Όλο το Νυμφαίο πάνω είναι μια περιοχή. Εγώ, θέλω να σας πω το εξής, επειδή μου φαίνεται είναι και ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου Βλάχος, αν δεν κάνω λάθος. Θέλω να σας πω ότι οι Έλληνες Βλάχοι, γενικά το λέω τώρα, με αφορμή την ερώτησή σας, αλλά όχι ως απάντηση, πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπους, υψηλά μορφωμένους και με υψηλή και πατριωτική και διεθνιστική συνείδηση. Αλλά μιλάω για τους Βλάχους στην Ελλάδα".

ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΟΤΖΙΑ
  Αυτές οι αχαρακτήριστες θέσεις του ΥΠΕΞ, περί δήθεν μη ύπαρξης Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια, διατυπωμένες μάλιστα σε Διασυνοριακή (διεθνή δηλαδή) Συνάντηση, παρουσία των Σκοπιανών, των Βουλγάρων και των Αλβανών, μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά, ιδίως κατά την ώρα της διάλυσης του κρατιδίου ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία... Τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, όταν χιλιάδες αιτήματα προστασίας θα έρχονται από τους Έλληνες των Σκοπίων, ενώ Σόφια και Τίρανα θα παρουσιάζουν τις δηλώσεις Κοτζιά περί μη δήθεν ύπαρξης Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια...

   Θυμίζουμε ότι για την πρόσφατη υπογραφή Συνθήκης Φιλίας ανάμεσα σε Σκόπια και Βουλγαρία, η Σόφια απαίτησε να απαρνηθούν διαπαντός οι Σκοπιανοί την Σκοπιανική Μειονότητα του Πιρίν της Βουλγαρίας, όπως και έγινε προκαλώντας πλήθος διαμαρτυριών, ενώ η Βουλγαρία διατηρεί ακέραιο ο δικαίωμα να δίνει βουλγαρικά διαβατήρια σε Σκοπιανούς, πετυχαίνοντας να μπορούν όποιοι Σκοπιανοί θέλουν να δηλώνουν εθνικά Βούλγαροι, να μιλούν ελεύθερα Βουλγαρικά και να αιτηθεί η Σκοπιανική Εκκλησία να υπαχθεί στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο!

ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
   Τον κ. Κοτζιά όμως διαψεύδει τραγικά ο ίδιος ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Τσεχική Εφημερίδα "Cesky Denik" (5 Ιουνίου 1993), όχι μόνο παραδέχεται την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας, αλλά την αριθμεί σε 100.000! Αυτό το κάνει σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το αληθινό μέγεθός της, που ξεπερνά τις 250.000...

   Όταν λοιπόν ο Γκλιγκόροφ δηλώνει ότι υπάρχει Μειονότητα 100.000 Ελλήνων, έρχεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ και δηλώνει ότι ΔΕΝ υπάρχει; Είναι απίστευτο!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
  Ο Γκλιγκόροφ με εκείνη την δήλωσή του, προσπάθησε φυσικά να παρουσιάσει πολύ μειωμένη την Ελληνική Μειονότητα και χρησιμοποίησε γι΄ αυτό την επίσημη Απογραφή που έκαναν στα Σκόπια οι Γερμανοί κατακτητές το 1941 - 42, καταγράφοντας ακριβώς 100.000 ΈλληνεςΕίχαν δηλώσει "Γκρεκ"!

   Με τι διαφορά ότι τότε, ο πληθυσμός του κρατιδίου ήταν ο μισός από τον σημερινό, δηλαδή περίπου 900.000 με 1.000.000! Αυτό σημαίνει ότι το 1941-42, οι 100.000 Έλληνες αποτελούσαν το 10% του συνολικού πληθυσμού των Σκοπίων

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  Βάση των Στατιστικών του Τίτο για την Απογραφή του 1951, στον πληθυσμό προστέθηκαν και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα.  Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονταν τότε πως ένα ποσοστό 7 - 8.000 Πολιτικών Προσφύγων δέχτηκαν την γιουγκοσλαβική εθνικότητα, ενώ οι υπόλοιποι 24.000 αρνήθηκαν να αφήσουν την ελληνική εθνικότητα, θέλοντας να επαναπατριστούν! Και αυτό είναι ένα ισχυρότατο σημείο πως δεν έχασαν, δεν θέλησαν να χάσουν την ελληνική τους εθνική συνείδηση! Επομένως ο συνολικός αριθμός Ελλήνων ανέβηκε στο 13% του πληθυσμού!

  Φυσικά, ο Τίτο, μετά την ανακήρυξη της Ομόσπονδης Λαϊκής και έπειτα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της δήθεν "Μακεδονίας", απαγόρευσε τη δήλωση "Έλληνας" και επέβαλε την αντικατάστασή του με το "Μακεδόνας" ("Μακεδόνες του Αιγαίου"), ενώ για τον Βλαχικό  κρυίως βλαχόφωνο Ελληνισμό, η μόνη διέξοδος ήταν η δήλωση "Βλάχος"...

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
   Με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο καταπιεζόμενος πληθυσμός της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων επανέρχεται με θάρρος και δηλώνει ευθέως την εθνικότητα του, η οποία καταγράφεται, αλλά αποκρύβεται και κρατείται μυστική από τα Σκόπια! Την μόνη σχετική ομολογία θα την κάνει δυο χρόνια αργότερα ο Γκλιγκόροφ και αυτό σε ξένη εφημερίδα (βλέπε παραπάνω)!

  Σε μια σφυγμομέτρηση όμως του περιοδικού "PULS" την ίδια χρονιά 1991, καταγράφεται ένα 10,88 % (σχεδόν 11%) των ερωτηθέντων πολιτών των Σκοπίων, που δηλώνει αυθόρμητα πως θα προτιμούσε να ζήσει στην Ελλάδα κι όχι σε κάποια άλλη γειτονική χώρα, σε περίπτωση διάλυσης των Σκοπίων

  Η καταγραφή εκείνη είναι "καταπέλτης" και φανερώνει ότι ένα 11% των Σκοπιανών είναι και αισθάνονται Έλληνες! Το 11% όμως των 2.000.000 κατοίκων, σημαίνει περίπου 220.000 Έλληνες ! Στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό είναι πολύ παραπάνω από την στατιστική εκτίμηση του περιοδικού και εκτιμάται από 240.000 έως 300.000 Έλληνες! Δηλαδή από 12% έως 15% τουλάχιστον του συνολικού πληθυσμού των Σκοπίων! 
  Και όμως, σε απογραφικά στοιχεία του 1994 τα Σκόπια εμφανίζουν τελικά μόλις 368 Έλληνες… Όσους και ο Κοτζιάς...

Η ΔΗΛΩΣΗ "ΣΤΑΘΜΟΣ" ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ
  Ήταν τότε η εποχή (1994 - 1995) που ο σημερινός άτυπος
Βιργινία Τσουδερού
Αρχηγός και Εκπρόσωπος του υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
του Ελληνισμού, εργαζόταν ως Δημοσιογράφος στον γνωστό Ραδιοφωνικό Σταθμό "Metropolis 95.5" στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενούσε τηλεφωνικά την πολύ δραστήρια πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, η οποία και ρωτήθηκε για την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια. Η απάντησή της, δεν ήταν η συνηθισμένη, ξαφνιάζοντας ακόμη και τον Δημοσιογράφο, αφού η κα Τσουδερού απάντησε ευθέως και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας, ότι "στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχουμε καταγεγραμμένους όλους τους Έλληνες των Σκοπίων"! 

"ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
   Θα περάσουν πολλά χρόνια, για να μάθουμε από την συνταρακτική ομολογία του μετέπειτα Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ότι η εξαιρετική Βιργινία Τσουδερού, την οποία έτρεμαν όλες οι μυστικές υπηρεσίες των αντιπάλων μας, είχε οργανώσει μυστικά "Ειδική Αποστολή" καταγραφής της Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια, από έμπιστους απεσταλμένους της, ένας εκ των οποίων ήταν ο Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος στις 17-7-2008, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χολέβας στη "Δημοκρατία", αποκάλυπτε στην εφημερίδα "Σημερινή" της Κύπρου:

Τάσος Μητσόπουλος, ο άνθρωπος που  
με μυστική εντολή του ΥΠΕΞ, μπήκε 
και κατέγραψε τους Έλληνες των Σκοπίων
 "Την περίοδο 1989-1993, όταν υπηρετούσα ως ειδικός σύμβουλος στο ελληνικό ΥΠΕΞ, είχα λάβει ρητές οδηγίες από την προϊσταμένη μου Υφυπουργό Βιργινία Τσουδερού να ασχοληθώ με το θέμα της Ελληνικής Μειονότητας στα Σκόπια. Έχοντας πολύτιμους συμπαραστάτες στην αποστολή μου αυτή επιφανείς καθηγητές και επιστήμονες, αλλά και θερμούς και συνετούς πατριώτες, ταξίδεψα αρκετές φορές στην ΠΓΔ"Μ" και κυρίως στην περιοχή του Μοναστηρίου

  Ήρθα σε επαφή, λαμβάνοντας πάντα τις σχετικές προφυλάξεις, με δεκάδες Έλληνες των Σκοπίων, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής μού εξιστορούσαν τις διώξεις που υπέστησαν, την αφόρητη πνευματική τρομοκρατία που γνώρισαν, προκειμένου να απαρνηθούν τις ρίζες, την ταυτότητα, την πίστη τους και να γίνουν δηλωσίες· να αποδεχθούν δηλαδή ότι δεν υπήρξαν ποτέ Έλληνες αλλά "Σλαβομακεδόνες".

 Συγκέντρωσα υλικό που κατέγραφε τη συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης των φυλετικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων μειονοτικών... Πίσω από κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία κρύβονταν απίστευτες προσωπικές περιπέτειες και ανείπωτες δοκιμασίες, που γράφτηκαν με πολύ πόνο, αίμα και δάκρυ.

 Οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, άνδρες που βιαίως εκτοπίστηκαν, ονόματα που εκσλαβίστηκαν, ακόμη και κοιμητήρια ολόκληρα που ισοπεδώθηκαν... Και όλα τούτα, σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί παντί τρόπω η θέση ότι οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι και όχι Ελληνες"! 

   Τα ακούτε κύριε Κοτζιά; Και είστε ακόμη εκεί; Και δεν θέτετε από μόνος σας, με τις μεγάλες ικανότητες που πράγματι διαθέτετε, θέμα Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας; Μόνο για τους "Πρόσφυγες" εκ Πακιστάν και Αφγανιστάν υπάρχουν "δικαιώματα" και "Ιθαγένειες" και όχι για τους τυραννισμένους Έλληνες των Σκοπίων; Τους οποίους θεωρείται σχεδόν ανύπαρκτους;

  Δυστυχώς, εκείνος ο υπέροχος Έλληνας, ο Τάσος Μητσόπουλος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 22 Μαρτίου 2014, σε ηλικία 48 ετών, όλως περιέργως μόλις είχε αναλάβει Υπουργός Άμυνας της Κύπρου...

   Να λοιπόν γιατί μας είχε δηλώσει η Βιργινία Τσουδερού, ότι οι Έλληνες των Σκοπίων είναι πραγματικά καταγεγραμμένοι στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών! Και να τι πρέπει να κάνουν οι πραγματικοί Υπουργοί Εξωτερικών. Αντί να είναι διαχειριστές ήττας, να γίνουν προπαρασκευαστές νίκης!

ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
  Ακόμη όμως και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ στην ετήσια Έκθεσή του για Ανθρώπινα Δικαιώματα το 1993 (δημοσίευση 31-1-1994), καταγράφει ρητά στις "Εθνικές Μειονότητες" των Σκοπίων και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως φαίνεται ολοκάθαρα στο ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε!


  Ενώ προσθετικά αναφέρονται και οι "Βλάχοι", οι οποίοι είναι επίσης ελληνικής καταγωγής και οι περισσότεροι ανυποχώρητης  ελληνικής  εθνικής συνείδησης! Και λέμε "οι περισσότεροι", διότι δουλεύει ως αυτή τη στιγμή αμείωτα και η Ρουμανική Προπαγάνδα, εκμεταλλευόμενοι την τραγική απουσία της Ελλάδας, με εξαίρεση την περίοδο Βιργινίας Τσουδερού.

   Αυτοί οι "Γραικομάνοι", αναγκάστηκαν να δηλώνουν "Βλάχοι", επειδή τους απαγορευόταν να δηλώσουν "Έλληνες"... Και όμως είναι Έλληνες! Και υπάρχουν!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
  "Στο Μοναστήρι, όλοι οι Βλάχοι είναι Έλληνες ως τα βάθη της καρδιάς τους, με ελληνικές παραδόσεις και ιδανικά. Στέλνουν πάνω από 2.000 παιδιά στα Σχολεία του Ελληνισμού, που τα πλουτίζουν με τις εισφορές τους. Αυτοί βρίσκονται επικεφαλής του πιο σκληρού και αμείλικτου αγώνα εναντίον της Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Δημιούργησαν μια μυστική Επιτροπή, που είναι ο τρόμος των Κομιτατζήδων. Ούτε ο Μητροπολίτης, ούτε ο Έλληνας Πρόξενος μπορούν να μετριάσουν τον έξαλλο πατριωτισμό τους", γράφει ο Γάλλος Δημοσιογράφος Michel Paillares σε περιήγηση στη Μακεδονία 1904! 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ - ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ
  Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, έχει δεσμευθεί πως θα αναγνωρίσει επίσημα σαν Κυβέρνηση την Εθνική Ελληνική Μειονότητα των Σκοπίων, αλλά και την Γενοκτονία του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως την περιγράψαμε πρώτοι στο βιβλίο του Δημήτρη Αλεξάνδρου "οι Έλληνες των Σκοπίων" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ερωδιός" και περιλαμβάνει πολύ χρήσιμα και συγκινητικά για όλους στοιχεία, που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ελληνική βιβλιοθήκη! (δείτε και εδώ)

  Στην Ελληνική Μειονότητα των Σκοπίων, που αποτελείται από γηγενείς Έλληνες, από Βλαχόφωνους, από Σαρακατσάνους και από Πολιτικούς Πρόσφυγες και παιδιά του Παιδομαζώματος που διψούν για Ελλάδα, θα χορηγήσουμε άμεσα Ελληνικά Διαβατήρια και ταυτόχρονα θα γίνει η λεπτομερής καταγραφή της, θα συνταχθεί ο Τόμος της Γενοκτονίας, ενώ θα ιδρυθούν Σχολεία εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς μεγάλο μέρος δεν την γνωρίζει και δεν την μιλά, όπως πολλοί ηρωικοί Μακεδονομάχοι μας πριν 100 χρόνια, λόγω της μεγάλης καταπίεσης και τρομοκρατίας, αλλά και της ασυγχώρητης λησμοσύνης της Αθήνας!

  Οι Έλληνες των Σκοπίων υπάρχουν λοιπόν κύριε Κοτζιά! Και δεν είναι ούτε "Απόδημοι" αλλά γηγενείς, ούτε "διασπορά" αλλά καταπιεσμένη εθνικά Μειονότητα, που έγινε στόχος Διωγμού, Εθνοκάθαρσης και Γενοκτονίας, επειδή ακριβώς ήταν Ελληνική!

   Οι Σκοπιανοί θα πετύχουν τεράστια νίκη, εάν η Ελλάδα αποδεχτεί ότι δεν υπάρχουν οι πολυπληθείς Έλληνες των Σκοπίων, η δεύτερη μεγαλύτερη Εθνική Μειονότητα του Κρατιδίου! Και όμως υπάρχει! Και θα ανατείλει σύντομα με κέντρο το ιστορικό Μοναστήρι, όπου κάποτε, ένας υπάλληλος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, συνάντησε τόσους "ανύπαρκτους" Έλληνες εκεί, που ξεκίνησε τον μεγάλο Μακεδονικό Αγώνα!

  Περπατούσε συχνά νύχτα, με βροχιές, σε λάσπες, σε χιόνια, γύρισε όλα τα χωριά, ζέστανε όλες τις καρδιές, με καταδότες παντού να τον τριγυρίζουν, με Κομιτατζήδες και Τούρκους να τον παραμονεύουν, μα εκείνος αδιαφορούσε για την Κυβέρνηση και πάλευε για το Έθνος! Το όνομά του θα είναι κάπου στα αρχεία σας κύριε Κοτζιά. Λεγόταν Ίωνας Δραγούμης...

το Όνομά μας είναι η ψυχή μας

Οργανωθείτε μαζί μας στο νέο μεγάλο, ιστορικό κάλεσμα του Ελληνισμού


1 σχόλιο:

  1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν...
    Η Μακεδονία δεν είναι ακίνητη περιουσία που αλλάζει χέρια σε κάθε διεκδίκηση.
    Είναι δημιούργημα της φύσης με θεμέλια βαθιά ριζωμένα στην απεραντοσύνη του χρόνου.
    Είναι κοιτίδα του πολιτισμού που αναπτύχθηκε μέσα από τις παραδόσεις των αρχαίων ελληνικών φύλων και το πνεύμα των σπουδαίων φιλοσόφων που έγραψαν την ιστορία χωρίς εμπάθειες και φανατισμό.
    Είναι πολιτισμός που σφυρηλατήθηκε στην δίνη του χρόνου αντιμετωπίζοντας την αμφισβήτηση για την ελληνικότητα του…
    Είναι ιστορία καλογραμμένη που την έγραψαν οι προγονικοί λαοί της και όχι οι ανιστόρητοι ηγέτες του σήμερα.
    Είναι ένα όμορφο συναίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φιλοξενία και που δεν συγκρίνεται με την ιμπεριαλιστική μανία της Δύσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr