ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΝΕΚΡΙΚΗ ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ! Νέο βίντεο Το νέο συγκλονιστικό εύρημα της Αμφίπολης που παρουσίασαν στις 4 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο της παλαιάς  Φιλοσοφικής του ΑΠΘ η Κατερίνα Περιστέρη, ο Μιχάλης Λεφανζής, ο Αντόνιο Κόρσο και οι συνεργάτες τους!

   Το μαρμάρινο γλυπτό αποτελεί τμήμα παράστασης της ζωφόρου του βάθρου του λέοντος Αμφιπόλεως, το οποίο βρέθηκε μετά από 2.300 χρόνια από την δημιουργία του! 

 Παριστάνει τον Μέγα Αλέξανδρο - όπως δείχνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου - να οδηγεί την νεκρική πομπή του Ηφαιστίωνα, κρατώντας τα μεγάλα (τονισμένα σε μέγεθος) όπλα του φίλου του: ασπίδα και δόρυ, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται δίπλα σε περήφανο άλογο.

   Φορά περικεφαλαία με κάποια ίσως παράσταση και διακρίνεται απειλητικά ένα φίδι τυλιγμένο σε δέντρο... Αυτό το φίδι ίσως συμβολίζει τον Δία και τον μύθο του Διογέννητου με την Ολυμπιάδα...

 Η παράσταση συγκρίνεται με άλλες παρόμοιες, όπως εκείνη που υπάρχει για τον ηρωποιημένο Ηφαιστίωνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης... (δείτε επίσης εδώ)

 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ*
η μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού
Ακολουθήστε μας:
Blog     facebook    twitter    Google+     You Tube
* προς ίδρυση

1 σχόλιο:

Pages