ΟΡΓΗ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!


  Μετά το ιστορικό "συγνώμη" της Σερβίας για την αναγνώριση των Σκοπίων με την ελληνική ονομασία "Μακεδονία", που εξέφρασε δημόσια ο δυναμικός Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσις (δείτε εδώ), το Βελιγράδι προχωρά σε έμπρακτη επανόρθωση, τυπώνοντας στις επίσημες σερβικές αποδείξεις διοδίων, στην περιοχή του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα, την ονομασία "BJPM", δηλαδή το "FYRO"M"", αντί του "Δημοκρατία Μακεδονίας", που χρησιμοποιούσε ως τώρα!

 Ο Ντάτσιτς είχε προαναγγείλει πως το Βελιγράδι θα αναγνωρίζει διεθνώς πια τα Σκόπια μόνο σαν "FYRO"M"", ως αντίποινα για την Σκοπιανική αναγνώριση της αλβανικής ψευδο"Δημοκρατίας του Κοσόβου" στην Ουνέσκο!

   Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ 2015
Η πρώτη σερβική πινακίδα που εξόργισε τα Σκόπια τον Δεκέμβριο του 2015,
όπου το κρατίδιο δεν αναγραφόταν πια σαν "Δημοκρατία Μακεδονίας",
αλλά σαν "BJPM=FYRO"M""...
 Μάλιστα η πρώτη σχετική τροχιοδεικτική βολή είχε γίνει πριν έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε σερβικές πινακίδες τοποθετήθηκε το "BJPM", ως μια αρχική προειδοποίηση προς το κρατίδιο των πλαστογράφων, που συνεχίζει να υποστηρίζει όμως τους Αλβανούς UCKάδες του Κοσόβου, παρότι κινδυνεύει με διάλυση από το ίδιο αυτό αλβανικό στοιχείο, το οποίο συγκυβερνά ως τώρα, έπειτα από τον ένοπλο "εμφύλιο" του 2001 και την ενδοκρατική σκοπιανοαλβανική Συμφωνία της Αχρίδας.
Οι πινακίδες είχαν τοποθετηθεί τότε στον αυτοκινητόδρομο E75  - Διάδρομο 10, που συνέδεε το Βελιγράδι με τα σύνορα των Σκοπίων.

  ΟΡΓΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  Τα Σκόπια είναι τόσο εξοργισμένα από την νέα σερβική κίνηση, που κάλεσαν άμεσα για εξηγήσεις τον Σέρβο Πρέσβη, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση και δυσαρέσκειά τους και ζητώντας από τη Σερβία να μην χρησιμοποιεί την "προσβλητική" - όπως την χαρακτήρισαν - ονομασία "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας/ΦΥΡΟ"Μ"", αλλά το αυθαίρετο συνταγματικό όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"....

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΝΤΑΤΣΙΤΣ
  Το Βελιγράδι απάντησε με νέες, σκληρές δηλώσεις του Σέρβου ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσις:
  "Αν για τα Σκόπια η ονομασία ΠΓΔ"Μ" είναι προσβλητική, όπως αναφέρουν, γιατί δεν εγκαταλείπουν τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ και τις συνεδριάσεις της ΕΕ όπου βρίσκονται με την ονομασία ΠΓΔ"Μ"; Γιατί βρίσκονται εκεί με αυτήν την ονομασία και τώρα ενοχλούνται με τις αποδείξεις των διοδίων στις οποίες αναγράφεται η ίδια ονομασία";

   ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
   Η Σερβία με τις παραπάνω δυναμικές κινήσεις του Ντάτσις, παραδίδει μαθήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας, ιδίως στην Αθήνα των εθνικών υποχωρήσεων και εκπτώσεων...

   Η Εξωτερική Πολιτική υπάρχει για να υπερασπίζει τα εθνικά συμφέροντα μιας χώρας και όχι για να τα εκχωρεί.

   Η στριμωγμένη διεθνώς Σερβία, με υπό αλβανική κατοχή το Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο) και τα Μετόχια (το σερβικό "Άγιο Όρος"), την κοιτίδα του Σερβικού Έθνους, βγάζει "νύχια", όπως απέδειξε και η πρόσφατη δυναμική, μερική επιστράτευση, για το σερβικό τρένο προς τη Μιτρόβιτσα που απείλησαν να χτυπήσουν οι Αλβανοί!
   
   ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΚΟ
   Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, ξεκαθαρίζει άλλη μία φορά προς τον φίλο και ομόδοξο σερβικό λαό, πως δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο, παρά μόνο ως ιστορικό σερβικό έδαφος.

   Πιστεύουμε δε, στην ενδυνάμωση του Ελληνοσερβικού άξονα, ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια, όπως πιστεύουμε στην γενικότερη Χριστιανική Συμμαχία των Βαλκανίων, όπου τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Κράτη πρέπει να συνεργαστούν εγκάρδια, για την αποτροπή εμφάνισης του εξτρεμιστικού ισλαμισμού, που αντιπροσωπεύει ο αλβανικός σοβινισμός και ο UCK, με την υποστήριξη της επεκτατικής Τουρκίας, η οποία ονειρεύεται επανοθωμανοποίηση της Χερσονήσου του Αίμου και νέα ισλαμική σκλαβιά των λαών της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr