ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΜΙΤΣ: ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ'' ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΣΥΝ ΚΑΤΙ!


 Ο ειδικός διαμεσολαβητής για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς, λίγες ώρες πριν φτάσει στα Σκόπια για νέο γύρο διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία του κρατιδίου, έδωσε συνέντευξη  στην εκπομπή "360 μοίρες" της τηλεόρασης ALSAT-"M" των Σκοπίων (30-6-2017), από την οποία διαφαίνεται πως θα δώσουν στα Σκόπια και την εθνότητα "Μακεδόνες" και την κρατική ονομασία "Μακεδονία" συν κάτι


1. Στη συνέντευξή του αυτή, ο μεσολαβητής φαίνεται να γνωρίζει την ιστορική αλήθεια, αφού  - σχετικά με τις δικές μας αντιρρήσεις - κάνει λόγο για ύπαρξη αρχαίων "Ελλήνων ηρώων", υπονοώντας την ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά εν τούτοις ξεκαθαρίζει πως οι Διπλωμάτες δεν καλούνται να λύσουν ζητήματα Ιστορίας, αλλά σχέσεων μεταξύ κρατών... 

  Δηλαδή με άλλα λόγια, ο ίδιος παραβλέπει εσκεμμένα την Ιστορική Αλήθεια και βλέπει μόνο πως θα συμβιβάσει τα πράγματα, ώστε να επιτευχθεί "Συμφωνία", αδιαφορώντας για το δίκαιο και το ορθό!

 2.  Υποστηρίζει ακόμη πως η εντολή του ΟΗΕ μιλά μόνο για διαφορά Ονόματος Κράτους και όχι για ταυτότητα ή γλώσσα, στα οποία κανείς τάχα δεν μπορεί να επέμβει, όπως τονίζει, ούτε σε ατομικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο εθνοτικής ομάδας.

  Διευκρινίζει όμως πως στον ΟΗΕ υπάρχει ένα σύστημα ονομασίας για την εθνικότητα, όπως π.χ. για τις ΗΠΑ με πρωτεύουσα την Ουάσινγκτον, η εθνικότητα είναι η αμερικανική, για την Γαλλία με πρωτεύουσα το Παρίσι η γαλλική, για την Ελληνική Δημοκρατία ή Ελλάδα, με πρωτεύουσα την Αθήνα, η ελληνική!

  Δηλαδή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ξεκολλούν το θέμα από την ταυτότητα/εθνότητα, ώστε να περάσει από τους Σκοπιανούς και επικεντρώνονται μόνο στο Όνομα Κράτους, αφήνοντας για αυτόματη διευθέτηση το ζήτημα της εθνικότητας με την έννοια της ιθαγένειας, δηλαδή της κρατικότητας και όχι της εθνότητας, την οποία τους την χαρίζουν!

  Με τον τρόπο αυτό καθησυχάζουν τους Σκοπιανούς, επιτρέποντάς τους να αποκαλούνται εθνικά "Μακεδόνες", ενώ ρίχνουν στάχτη στα μάτια της Ελλάδας, προσφέροντάς της μια κούφια "Σύνθετη Κρατική Ονομασία" με το "Μακεδονία" μέσα, που φυσικά δεν θα αλλάζει ούτε την ψευδοεθνότητα των Πλαστογράφων, ούτε θα καταργήσει την διεκδίκηση των ηρώων και της ιστορίας μας!

   Με άλλα λόγια πρόκειται για μια "λύση" διπλής όψεως, λύση απάτης, όπου οι πολίτες των Σκοπίων θα δηλώνουν σαν εθνικότητα/ιθαγένεια/κρατικότητα την σύνθετη κρατική ονομασία π.χ. "βορειο-Μακεδόνες", ενώ σαν εθνότητα "Μακεδόνες" ή "Αλβανοί" κλπ. "Ψαγμένη" διπλωματία "υψηλής ραπτικής", που δεν θα έχουν όμως την χαρά να τη δουν ποτέ στη δική μας "βιτρίνα", ούτε σε περίοδο "εκπτώσεων"...

  Εδώ βέβαια βρίσκεται μια πάρα πολύ σημαντική πτυχή του ζητήματος, αφού όπως γνωρίζουμε τα Σκόπια χρησιμοποιούν το ελληνικό όνομα Μακεδονία, όχι γεωγραφικά, αλλά "εθνικά" και παρουσιάζονται όχι σαν εθνικά Σλάβοι, αλλά σαν δήθεν έθνος "Μακεδόνων"! Χρησιμοποιούν δηλαδή το Όνομα για να δικαιολογούν το "Έθνος", με το οποίο διεκδικούν την Ιστορία και το Έδαφός μας!

   Γι΄ αυτό πρέπει να φύγει οριστικά το "Μακεδονία" και από το Κρατικό Συνταγματικό Όνομα (εθνικότητα/ιθαγένεια/κρατικότητα) και από την Ταυτότητα - Εθνότητα, την Γλώσσα και τα Σχολικά Βιβλία Ιστορίας, όπως και από Σύμβολα και Μνημεία!



Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
   Η ελληνική θέση πρέπει λοιπόν να ξαναγίνει επιτέλους εθνική, καθαρή και σαφής, μακριά από τη "Σκύλλα και Χάρυβδη" της "Σύνθετης Ονομασίας", που αποτελεί "ασκό του Αιόλου" για τα εθνικά μας συμφέροντα! Δηλαδή: 

  Όχι στο όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του, επειδή το ελληνικό ιστορικό και γεωγραφικό όνομα Μακεδονία, χρησιμοποιείται από τους γείτονες δόλια και καταχρηστικά, ώστε να πλαστεί με αυτό "έθνος", που θα διεκδικεί κατόπιν το έδαφος, το οποίο περιγράφει το Όνομα!

   Άρα, τα Σκόπια δεν θα πρέπει να έχουν στο όνομά τους, ούτε το αρχικό καν γράμμα της ελληνικής λέξης "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!

 Όσον αφορά την γλώσσα, την εθνικότητα/ιθαγένεια/κρατικότητα και το πλέον σημαντικό την ταυτότητα - εθνότητα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιέχεται, με καμία μορφή ή γραφή, ο ελληνικός όρος "Μακεδονία" και τα παράγωγα!

    Για τον απλούστατο λόγο: Οι Σκοπιανοί δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, γιατί δεν ήταν ποτέ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ήρθαν στην Χερσόνησο 900 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρό μας!

   Άρα δεν δικαιούνται να ονομάζουν το τεχνητό κρατίδιό τους "Μακεδονία", ούτε να φέρουν αυτή την πλαστή και παραπλανητική εθνικότητα/ιθαγένεια/κρατικότητα!

   Μάλιστα ούτε καν γεωγραφικά είναι "Μακεδονία", αφού μόλις το 1/3, το νότιο μόνο μέρος του κρατιδίου, ανήκε στην μία και μόνη Μακεδονία των Ελλήνων (αλύτρωτη ελληνική Βόρεια Μακεδονία = Αχρίδα, Μοναστήρι, Κρούσοβο, Περλεπές, ποταμός Εριγών, Καβάρντασι - Σιδηρές Πύλες, Γευγελή, Στρώμνιτσα). Το μεσαίο κομμάτι των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και το πάνω η αρχαία Δαρδανία! Τα 2/3 του εδάφους τους επομένως, ούτε καν έχουν σχέση, έστω γεωγραφική, με την Μακεδονία! Και άρα όλες οι ονομασίες με δόλιο γεωγραφικό προσδιορισμό "Βόρεια, Άνω, Ορεινή" κλπ, είναι παντελώς άσχετες, ανιστόρητες και αγεωγράφητες!

   Η δε γλώσσα τους δεν είναι "Μακεδονική", γιατί δεν είναι Ελληνική, όπως η γλώσσα του Αριστοτέλη, του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αγίου Δημητρίου, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η γλώσσα των Επιστολών του Αποστόλου Παύλου προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους, η γλώσσα των Ευαγγελίων, των Πράξεων των Αποστόλων, της Αποκάλυψης!
  Δεν ξέρουν καν να μιλούνε και να γράφουν όπως ο Αλέξανδρος!

   Η δε ταυτότητα και εθνότητά τους δεν είναι "Μακεδονική", διότι ουδέποτε υπήρξε έθνος "Μακεδόνων", με ατέλειωτες ιστορικές αμάχητες τεκμηριώσεις και με τον ίδιο τον αρχαίο Γεωγράφο Στράβωνα να διαλαλεί:

   "Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"! (Είναι λοιπόν Ελλάδα και η Μακεδονία)!


   Και γι΄ αυτό οι Μακεδόνες λάμβαναν μέρος στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, που γινόταν αποκλειστικά με Έλληνες Αθλητές, όπως ο γενναίος και τολμηρός Αλέξανδρος Α΄ Βασιλιάς της Μακεδονίας, που βοήθησε καθοριστικά στην Μάχη των Πλαταιών και την οριστική εκδίωξη των Περσών από την Ελλάδα, όπως τα άλογα του Φιλίππου Β΄ που τον έστεψαν δια του αναβάτη του Ολυμπιονίκη και γι΄ αυτό έδωσε στην πανέμορφη Ηπειρώτισσα σύζυγό του Μυρτάλη, την ονομασία "Ολυμπιάδα"!
Στατήρας του Ολυμπιονίκη Βασιλιά "Φιλίππου", Πέλλα 336 - 328 π.Χ.
(αριστερά ο Απόλλων - δεξιά τα νικητήρια άλογα του Φιλίππου Β΄
το "ΦΙΛΙΠΠΟΥ" γραμμένο ελληνικά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr