ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ: ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Φωτογραφίες, βίντεο


 Σε κοινό, προκλητικό κατά της Ελλάδας εορτασμό προχώρησαν Σκόπια και Βουλγαρία, εορτάζοντας για πρώτη φορά μαζί, στις 2-8-2017, την "εορτή" της ψευδοΕπανάστασης του Ίλιντεν (Προφήτη Ηλία), που είχε γίνει στις 20 Ιουλίου/2 Αυγούστου 1903 από Βούλγαρους Κομιτατζήδες, με σκοπό να φανεί στην Ευρώπη ότι η κατεχόμενη τότε από τους Τούρκους Μακεδονία μας, κατοικούνταν δήθεν από Βούλγαρους κατοίκους, ώστε η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου να αποδιδόταν μελλοντικά από τις Δυνάμεις στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα!  

Η ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ
  Είναι τότε που οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες με βία και τρομοκρατία, με δολοφονίες και διωγμούς, προσπαθούσαν να παρασύρουν ελληνικά χωριά της Μακεδονίας στην Βουλγαρική Εξαρχία και στην Βουλγαρική Ψευδοεπανάσταση, μια και η Μακεδονία κατοικούνταν ανέκαθεν, εδώ και χιλιετίες, από Έλληνες, καθώς ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική! 

 Έτσι, το αποτέλεσμα εκείνης της - χωρίς Βούλγαρους - Ψευδοεπανάστασης, ήταν ο Τουρκικός Στρατός να ξεσπάσει στους Έλληνες κατοίκους της Μακεδονίας (πού να βρει τους Βούλγαρους) με τραγικό επακόλουθο το Ολοκαύτωμα του ελληνικού Κρουσόβου (πιο πάνω από το Μοναστήρι), όταν οι Τούρκοι έκαψαν εκεί και λεηλάτησαν περίπου 400 ελληνικά σπίτια, 200 καταστήματα και αποθήκες, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, σφαγίασαν εκατοντάδες Έλληνες και βίασαν δεκάδες Ελληνίδες!

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 Τώρα πλέον, 114 χρόνια μετά, στις 2 Αυγούστου 2017 μ.Χ., ο νέος Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, κατέθεσαν μαζί και ταυτόχρονα στεφάνια στον τάφο-σαρκοφάγο του Αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια (άγνωστο εάν είναι μέσα εκεί ολόκληρο το σώμα του), ως κοινού τους ήρωα

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑΛΙΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

  Πρόκειται για "τάφο - μνημείο" που στήθηκε με εντολή της Ρωσίας το 1946, για να μεταφερθεί η σωρός του Γκότσε Ντέλτσεφ από τη Βουλγαρία στα Σκόπια, ώστε το τεχνητά νεοδομηθέν τότε "έθνος" που έπλαθε ο Τίτο, με εντολή της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν (Ρωσία), να έχει κάποιον "εθνικό ήρωα"-πυλώνα, που γύρω του θα πλεκόταν το παραμύθι των ψευτο"Μακεδόνων"...

Ο ΑΡΧΙΚΟΜΙΤΑΤΖΗΣ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ
  Ο Βούλγαρος Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν ένας από τους ηγέτες της λεγόμενης "Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης" (Ε"Μ"ΕΟ = V"M"RO) που προσπαθούσε να εκβουλγαρίσει τα ελληνικά χωριά της Μακεδονίας, αλλάζοντας πρόσημο στη λέξη "Μακεδόνας" και από γεωγραφικό ελληνικό όρο και ελληνικό τόπο, να τον μετατρέψει σε εθνοτικό, φτιάχνοντας κατά πάγια μακροεντολή Βουλγάρων και Ρώσων και με το παραπλανητικό σύνθημα "η Μακεδονία στους "Μακεδόνες"", ένα ανύπαρκτο "Μακεδονικό Έθνος", που μελλοντικά θα το απορροφούσε η Βουλγαρία (και μεταπολεμικά η Γιουγκοσλαβία) και κατ΄ επέκτασιν σε κάθε περίπτωση η Ρωσία, ώστε να αποκτήσει η Μόσχα την ποθητή διέξοδό της στο Αιγαίο!

Η ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 Σκόπια και Βουλγαρία λοιπόν εόρτασαν μαζί πια, μια ανύπαρκτη σχεδόν Επανάσταση, που έγινε και στήθηκε από μια χούφτα Κομιτατζήδων, χωρίς λαϊκό έρεισμα, χωρίς λαό, επειδή ο λαός ήταν ελληνικός και οι κάτοικοι Έλληνες της αιώνιας ελληνικής Μακεδονίας!

 Διότι πράγματι δεν ήταν Επανάσταση, αλλά Εισβολή ανταρτικών, στρατιωτικών σωμάτων από την Βουλγαρία!

 Τα ανταρτικά σώματα των Βουλγάρων Κομιτατζήδων ίσα ίσα, εκβίαζαν, τρομοκρατούσαν και ξεσπούσαν εναντίον των ελληνικών χωριών της Μακεδονίας, ώστε ακόμη και με την πιο ωμή και απάνθρωπη βία, να τα αναγκάσουν να συμμετάσχουν στην Βουλγαρική Ψευδοεπανάσταση, για να πείσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις...


 Η δε τωρινή πρόκληση του κοινού εορτασμού του Ίλιντεν, συνίσταται στο ότι εκείνη η Ψευδοεπανάσταση των Βουλγάρων, έγινε για να αρπαχθεί η Μακεδονία μας η μία και μόνη και ελληνική, από τη Βουλγαρία, με εντολή όπως αναφέραμε και αδρή χρηματοδότηση από τη Ρωσία του Πανσλαβισμού!
  Επομένως είναι μια "εορτή" εχθρική για τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα για τους Μακεδόνες, που έζησαν την βία, την τρομοκρατία και τις σφαγές των ανελέητων Βουλγάρων Κομιτατζήδων, οι οποίοι είχαν χωριστεί σε δύο Οργανώσεις - Κομιτάτα (Κομιτατζήδες), που θα χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς τρόπους - δρόμους, με τον αυτό όμως τελικό σκοπό, την αρπαγή της Μακεδονίας μας από τη Βουλγαρία:

  1. Στην πλάγια Οργάνωση - Κομιτάτο Ε"Μ"ΕΟ (V"M"RO) (Εσωτερική "Μακεδονική" Επαναστατική Οργάνωση - 1893) ώστε να παρασυρθούν οι γηγενείς Έλληνες και ιδίως οι "σλαβόφωνοι" Γκραικομάνοι (=μανιακοί, ανυποχώρητοι Έλληνες) στην παγίδα ότι είναι δήθεν εθνικά "Μακεδόνες" και άρα όχι Έλληνες... Η Ε"Μ"ΕΟ επομένως στόχευε αρχικά στην Αυτονομία της Μακεδονίας μας από τους Τούρκους (καθότι έβλεπε ότι ήταν αδύνατο να τους αντιμετωπίσει στρατιωτικά κατά μέτωπον), ώστε αργότερα να πετύχει την πλήρη Ένωσή της με την Βουλγαρία, πείθοντας τις μεγάλες Δυνάμεις, με τη βοήθεια του Τσάρου της Ρωσίας και το χρυσάφι του!

 2. Στην ευθεία Οργάνωση - Κομιτάτο "Βερχόβεν Κόμιτετ" ή Ανώτατο "Μακεδονικό" Κομιτάτο (Βερχοβιστές - 1895), που επιζητούσε την άμεση και απευθείας προσάρτηση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία, θέλοντας με τη βία "Βούλγαρο" κάθε κάτοικο Έλληνα Μακεδόνα, χωρίς ενδιάμεσα στάδια "Μακεδονισμού"... Οι Βερχοβιστές υπαγόταν απευθείας στον Πρίγκιπα και μετέπειτα Βούλγαρο Βασιλιά Φερδινάνδο.

   Στην δε Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν συμμετείχαν και τα δύο εκείνα Κομιτάτα, το πρώτο προωθώντας το έμμεσο "είστε Μακεδόνες" και το δεύτερο με το ωμό και άμεσο "είστε Βούλγαροι"... 

  Παρόλα αυτά απέτυχαν και να σηκώσουν Επανάσταση και να αρπάξουν την Μακεδονία, χάρη στο ακραιφνές ελληνικό φρόνημα των γηγενών Μακεδόνων, που καθοδηγούνταν από τους γενναίους Ορθόδοξους Μητροπολίτες και Ιερείς του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και χάρη στην δράση των ντόπιων Μακεδονομάχων και τον ερχομό μετέπειτα αμέτρητων παλικαριών από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού, για να σώσουν τη Μακεδονία, όπως καλούσε πρώτος ο Ίωνας Δραγούμης από το Μοναστήρι και έπειτα η εφημερίδα "Εμπρός" του Δημήτριου Καλαποθάκη από την Αθήνα! Όπως καλούσε το αίμα του Παύλου Μελά και του Άγρα! Και πράγματι την έσωσαν!


ΤΑ ΚΟΜΙΤΑΤΑ ΞΑΝΑΣΜΙΓΟΥΝ

   Στον κοινό σκοπιανο-βουλγαρικό λοιπόν φετινό εορτασμό του Ίλιντεν, ξαναέσμιξαν για πρώτη φορά από τότε Σκοπιανοί και Βούλγαροι, καθώς τα Σκόπια δεν είναι παρά η Ε"Μ"ΕΟ (V"M"RO - "η Μακεδονία στους "Μακεδόνες"") και η Βουλγαρία δεν είναι πάρα οι Βερχοβιστές (Ανώτατο "Μακεδονικό" Κομιτάτο - "η Μακεδονία στους Βουλγάρους")...

   Έτσι, 114 χρόνια μετά, οι Κομιτατζήδες ξαναέγιναν ένα!

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
Ντοκουμέντο από την πανηγυρική υποδοχή Βουλγαρικού & Γερμανικού Στρατού στα Σκόπια, 1941
   Η Βουλγαρία είχε να πατήσει πόδι στα Σκόπια από το 1941, όταν ο Βουλγαρικός Στρατός μαζί με τους συμμάχους του Γερμανούς Ναζί, εισήλθε στην πόλη των Σκοπίων, γινόμενος πανηγυρικά δεκτός σαν αδελφός ελευθερωτής, καθώς οι περισσότεροι Σκοπιανοί είναι ή νιώθουν Βούλγαροι στην πραγματικότητα!

  Στην παραπάνω φωτογραφία ντοκουμέντο του '41, ξεχωρίζει το πορτραίτο του παρανοϊκού Χίτλερ και εκείνο του Βούλγαρου Βασιλιά, ενώ πίσω από την "αδελφική" παρέα, στέκει ο χάρτης-εφιάλτης του Ίλιντεν, της αρπαγής της Μακεδονίας από τους Βουλγάρους με τους Σκοπιανούς αντάμα!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Οι δύο Πρωθυπουργοί Βουλγαρίας και Σκοπίων υπογράφουν την Συνθήκη Φιλίας, 1-8-2017
   Την προηγούμενη ημέρα πάντως του προκλητικού κοινού εορτασμού, 1η Αυγούστου 2017 μ.Χ., Ζάεφ και Μπορίσοφ υπέγραψαν στα Σκόπια την περιβόητη Συνθήκη Φιλίας, όπου τα Σκόπια θυσιάσαν την "σκοπιανική μειονότητα" του Πιρίν μέσα στη Βουλγαρία και η Βουλγαρία αναγνώρισε "μακεδονική γλώσσα", όχι όμως σαν εθνικό όρο, αλλά σαν συνταγματικό επίθετο και χωρίς φυσικά να αναγνωρίσει έθνος "Μακεδόνων", καθώς θεωρεί τους Σκοπιανούς Βούλγαρους και την γλώσσα τους, αν όχι καθαρά βουλγαρική, τουλάχιστον διάλεκτο της βουλγαρικής! Δείτε όλους τους όρους της Συμφωνίας και την ανάλυσή της εδώ.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Μνημείο σφαγιασθέντων υπό των Βουλγάρων Ελλήνων του Δοξάτου Δράμας, Μακεδονία 1941
   Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε από όλα αυτά, είναι ότι η Βουλγαρία ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των Βαλκανίων, από το οποίο είχε αποσυρθεί παντελώς με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφήνοντας όμως πίσω της, στην Ανατολική μας Μακεδονία και Θράκη, περί τους 50.000 νεκρούς Έλληνες! Σε μια κανονική, μαρτυρική, Βουλγαρική Γενοκτονία του Μακεδονικού και Θρακικού Ελληνισμού! Τα δραματικά αυτά γεγονότα παρουσιάζει και η γνωστή κινηματογραφική ταινία "Οι Γενναίοι του Βορρά" - Δείτε εδώ

   Τα δε Σκόπια, που από τη Βουλγαρική αγκαλιά, γύρισαν στην Γιουγκοσλαβική, επανέρχονται ξανά στη Βουλγαρική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...


 Η Βουλγαρία παίζει με τη φωτιά και οφείλουμε να την προειδοποιήσουμε:
   
1. Τα Σκόπια δεν είναι "Μακεδονία"


2. Η γλώσσα τους δεν είναι "μακεδονική"

3. Στο κρατίδιο ζουν 240.000 - 300.000 Έλληνες, ελληνόφωνοι, βλαχόφωνοι, σλαβόφωνοι

4. Το νότιο κομμάτι των Σκοπίων είναι η αλύτρωτη δική μας, ελληνική Βόρεια Μακεδονία!

5. Και εάν επιμείνει η Σόφια να χώνεται στα πόδια μας, θα θυμηθούμε όχι μόνο τους κλεμμένους ιερούς θησαυρούς και κειμήλια από τα Μοναστήρια μας, όχι μόνο το Μελένικο, αλλά και ότι οι Πομάκοι της Βόρειας Ροδόπης στη Βουλγαρία, είναι Έλληνες! Γι΄ αυτό ζητούσαν με αντιπροσωπεία τους από τις Δυνάμεις, την Ένωσή τους με την Ελλάδα!  Όσον αφορά τα οστά του Βούλγαρου φονιά Τσάρου Σαμουήλ, ας τα ξεχάσουν για πάντα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr