ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΝΕΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ! Ιστορικό ανακοινωθέν


 Στις πολεμίστρες του Παύλου Μελά μεταφέρει και αναβαπτίζει τον εθνικό αγώνα η Εκκλησία της Ελλάδος, με νέα, σημερινή απόφαση της έκτακτης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία:

1. Επιβεβαιώνεται το ακλόνητο, αιώνιο και διαρκές "ΟΧΙ" της Εκκλησίας στην παράδοση του Ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του και για το κράτος και για την Εκκλησία των Σκοπίων

2. Επιτρέπεται η έκφραση γνώμης για τα Εθνικά Θέματα όλων των κληρικών και η ελεύθερη συμμετοχή τους στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία!

3. Αποφασίστηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο για τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονομάχους, στον τόπο της θυσία του, στο χωριό Στάτιστα, νυν "Μελάς", του Νομού Καστοριάς στα Κορέστια, για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου! Στο χωριό αυτό βρίσκεται και το σπίτι - Μουσείο, όπου έπεσε ο Παύλος!

   Οι παραπάνω αποφάσεις, που φέρουν και την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, συγκινούν τον πιστό λαό μας και επιβεβαιώνουν τον εθναρχικό και εθνοσωτήριο ρόλο της Εκκλησίας, τον οποίο επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο από το Αίγιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τους εορτασμούς της ιστορικής Σύναξης της Βοστίτσας (Αίγιο) το 1821.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΙΣ - 26/1/2018
"Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, σε έκτακτη Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Πρόεδρο για τα διατρέξαντα από την προηγουμένη Συνεδρία Της, του μηνός Ιανουαρίου, έως σήμερα, σχετικά με το θέμα της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων και ιδιαιτέρως την εκκλησιαστική του παράμετρο, για το οποίο είχε εκδώσει το από 10.1.2018 σχετικό Ανακοινωθέν Της.Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρατηρεί ότι ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα, ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης Της, περί της μη αποδοχής εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου «Μακεδονία» η παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Μιας θέσης, την οποία πρώτη η ίδια, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής Της ευθύνης, διετύπωσε με τόσο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των Ιεραρχών, που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην Μακεδονία μας, αλλά και τις δικαιολογημένες ανησυχίες του κυρίαρχου Λαού και σύσσωμου του Οικουμενικού Ελληνισμού, σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικό θέμα. Γιατί στο όνομα «Μακεδονία» περικλείονται και κορυφώνονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις του Κράτους των Σκοπίων.Εκφράζει δε την λύπη και την πικρία Της, διότι κάποιοι ηθελημένα παρερμήνευσαν την νηφάλια και ενωτική επισήμανση του Μακαριωτάτου Προέδρου Της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, περί της ανάγκης αντιμετώπισης του όλου ζητήματος με όρους εθνικής συναίνεσης, συνεννόησης και ομοψυχίας, στην διάρκεια της ενημέρωσής του από τον Πρωθυπουργό, για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ε.ε., στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πρωθυπουργού και την ταυτόχρονη ενημέρωσή Του, από τον Μακαριώτατο, για την εκκλησιαστική διάσταση του θέματος.Η Εκκλησία της Ελλάδος, πρωτοπόρος διαχρονικά στους αγώνες του Έθνους, θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μιας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράσεως των Κληρικών και Λαϊκών μελών Της, σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.Στα άκριτα, μάλιστα, συμπεράσματα και τις εκ του πονηρού εύκολες αποφάνσεις όσων συνειδητά δεν αντιλαμβάνονται τις προθέσεις Αυτής και του Προέδρου Της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ρητά δηλώνει ότι δεν μετέχει σε πολιτικές διεργασίες και μεθοδεύσεις, ούτε αποδέχεται να παίζει ο οιοσδήποτε πολιτικά παίγνια εις βάρος Της.Μόνη Της ιερή ευθύνη είναι να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως.

Άλλωστε, στα εθνικά θέματα δεν χωρούν μικροκομματικές η μικροπολιτικές προσεγγίσεις και ερμηνείες.Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ωσαύτως όπως το Σάββατο της Τυρινής, 17 Φεβρουαρίου, τελέσει Συνοδική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα του Μακεδονικού αγώνος Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, στον τόπο όπου ηρωικώς έπεσαν, την Στάτιστα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr