ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μακεδονικό Κόμμα, επιστολή σε Εμφιετζόγλου για τρόπο κατάργησης της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μακεδονία 21-6-2022 μ.Χ.


   Αγαπητέ μας κύριε Εμφιετζόγλου,

με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούσαμε στην Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο 19-6-2022) την εξαγγελία σας για "κατάργηση" της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τρόπο όμως που τελικά αυτή θα παραμείνει!

Φοβούμενοι λοιπόν, ότι κάποιοι σύμβουλοί σας εκούσια ή ακούσια σας οδηγούν λανθασμένα και επικίνδυνα στο συγκεκριμένο κρίσιμο εθνικό θέμα, σας παραθέτουμε τα εξής:


Σύμφωνα με όσα είπατε και αντιληφθήκαμε

ΒΗΜΑ 1: Θα αποστείλετε Ρηματική Διακοίνωση προς τα Σκόπια, επικαλούμενοι την Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, περί αναρμοδιότητας του ελληνικού νομοθετικού οργάνου που έλαβε την απόφαση να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή της Ελληνικής Βουλής...

Δύο πράγματα είναι φανερό πως υπονοούνται εδώ:

α. Ότι θα έπρεπε να γίνει Δημοψήφισμα. Κάτι το οποίο όμως είναι κατά το Σύνταγμα στην ευχέρεια και την πρόθεση της εκάστοτε Κυβέρνησης (άρθρο 44, παρ. 2) και άρα δεν μπορεί να στηριχθεί η ακυρότητα σε αυτό... Διότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα της εκάστοτε Κυβέρνησης, αλλά προαιρετικότητα


β. Ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε διαλύσει την Βουλή για να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, μέσω Εκλογών και ανανέωσης της λαϊκής εντολής. Μα και πάλι εδώ ο Πρόεδρος δεν μπορεί κατά το Σύνταγμα μόνος του (ούτε να βήξει), αλλά μόνον μετά από πρόταση της Κυβέρνησης (δηλαδή τότε του Τσίπρα)... Άρα και εδώ δεν στηρίζεται ο συλλογισμός, δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα, δεν στηρίζεται εδώ η ακυρότητα (άρθρο 41, παρ. 2).


ΒΗΜΑ 2: Θα διαμηνύσετε στους Σκοπιανούς πως αν έχουν αντιρρήσεις επί των ελληνικών αντιρρήσεων, θα πρέπει να ζητήσουν λύση της διαφοράς μέσω ΟΗΕ με διαπραγματεύσεις ή διαιτησία ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, βάση των άρθρων 65 και 66 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών.

Τα Σκόπια όμως θα έχουν κάθε λόγο να εμμείνουν στην τήρηση της Συμφωνίας, να μην αποδεχθούν την κατάργηση και μόλις την αθετήσει με τον τρόπο σας η Ελλάδα, θα ανακοινώσουν και το σκέτο "Μακεδονία"... Ο δε ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Διεθνές Δικαστήριο θα θεωρήσουν έγκυρη και εν ισχύ την Συμφωνία και απλά θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας....


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο θα είναι τελικά και η Συμφωνία να μην καταργηθεί και η Ελλάδα να δεχθεί άλλη μία ταπείνωση...



Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΑΚΥΡΩΣΗ - ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού απεναντίας, που τα στελέχη του είναι ειδικευμένα εδώ και δεκαετίες στο ζήτημα, με θητεία και στον ιστορικό Πανελλήνιο Σύλλογο Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς", έχει εκδώσει ειδικό βιβλίο για την Ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών όπου υπάρχουν τεκμηριωμένα πολλοί άλλοι λόγοι ακυρότητας (δείτε εδώ), που μας δίνουν την δυνατότητα της αυτοδίκαιης Ακυρότητας (βλ. άρθρο 69 Βιέννης για Δίκαιο Συνθηκών), ενώ υπάρχει και η ρητή και πολλαπλή παραβίαση των ίδιων των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που την καθιστούν επίσης αυτοδίκαια Άκυρη!


Η Ακύρωση είναι η μέθοδος και όχι η Κατάργηση... Η Κατάργηση προϋποθέτει την πρότερη  αναγνώριση ισχύος και οντότητας της Συμφωνίας και όλων των "τετελεσμένων" και οδηγεί σε διεθνή φόρα, παγίδες και αδιέξοδα,  ενώ η Ακύρωση θεωρεί την Συμφωνία ανυπόστατη εξ αρχής, δεν αναγνωρίζει τα "τετελεσμένα" και είναι μονομερής πράξη και αυτόματη! Μπορεί δε να επιβεβαιωθεί - επικυρωθεί και με πανηγυρικό ψήφισμα ή νόμο ή Δημοψήφισμα, δικαιώνοντας την αποφασιστικότητά μας.


    Αγαπητέ κύριε Εμφιετζόγλου

ευχόμαστε να μελετήσετε προσωπικά το εν λόγω σύντομο βιβλίο μας, το οποίο και διανέμεται δωρεάν στο διαδίκτυο (εδώ) και όπου περιγράφονται αναλυτικά όλα τα ατράνταχτα επιχειρήματα και κατά το Δίκαιο των Συνθηκών και κατά τους Όρους της ίδιας της Συμφωνίας, που την καθιστούν αυτοδίκαια άκυρη!


                                 Με εκτίμηση 
για τον μεγάλο και επί δεκαετίες ακούραστο αγώνα σας
                      ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
                                   ο Αρχηγός
                          www.Macedonians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr