ΒΕΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ! Σε βαρυσήμαντη παρέμβασή του στο Σκοπιανό, ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγνή και αγωνιστική φιλοπατρία του και έχοντας την βαθιά εμπειρία της αριστεράς και της ιστορίας, προειδοποιεί για επικείμενο εδαφικό διαμελισμό της Ελλάδας, εάν ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου και δώσουμε το ελληνικό όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, που όπως τονίζει, δεν το ζητούν παρά για να βγουν στη "Μακεδονία του Αιγαίου"!

  Η προειδοποίηση αυτή είχε όχι μόνο το βάρος του Μίκη, αλλά και ενός ανθρώπου που - λίγοι το γνωρίζουν - πρωταγωνίστησε στο χτίσιμο του εθνικού "ΟΧΙ", όταν παράλληλα με τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και έθεσε και εκείνος βέτο μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε οποιαδήποτε υποχώρηση στο Σκοπιανό, την ώρα της ανεξαρτητοποίησης του κρατιδίου, την περίοδο 1991 - 1992.

  Με την έγγραφη ανακοίνωση - βέτο, ο Μίκης προβλέπει διάλυση τύπου "Γιουγκοσλαβίας" για την Ελλάδα, εάν υποχωρήσουμε στο θέμα του Ονόματος, επειδή αυτό επιδιώκουν μεγάλες δυνάμεις και γι΄ αυτό επιμένουν να στηρίζουν τα Σκόπια και όχι την Αλήθεια!

   Τέλος ο μεγάλος Έλληνας και κορυφαίος Συνθέτης, δίνει τον ορισμό του Πατριωτισμού, αλλά και του Ραγιαδισμού.

   Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβασή του:


Μακεδονία - του Μίκη Θεοδωράκη

07.01.2018
Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στα 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία στην οποία δεν θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία».

Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας, δεδομένου ότι μετά την οκταετή καταλήστευση του ελληνικού λαού που μας οδήγησε στην σημερινή δραματική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων απειλεί χωρίς προσχήματα την ακεραιτότητα της πατρίδας μας. Με όχημα το όνομα «Μακεδονία» και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων υπευθύνων που δεν έκαναν καμμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Και φτάσαμε στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας!

Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από την θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιτότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τους στην σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαυίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας. Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Εάν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων που χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ με την ψήφο τη δική μας για να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από μια θέση υψηλότερη και ισχυρότερη, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.

Κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης, το βάρος που καλείσθε να σηκώσετε είναι ασήκωτο. Και γι’ αυτό μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στην κοινή εθνική γραμμή του 1992. Οι ευθύνες που φορτωθήκατε στον οικονομικό τομέα είναι μεγάλες. Όμως εκείνες που έχουν σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και ακεραιότητα είναι συντριπτικές και το δυστύχημα είναι ότι δεν θα παρασύρουν μόνο εσάς αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια έκκληση που απευθύνω στην Κυβέρνηση την απευθύνω και στον λαό μας που θα πρέπει να εγκαταλείψει την νάρκη στην οποία έχει περιπέσει αυτό τον καιρό.

Το να μας οδηγούν στην πτώχευση και τη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, είναι ένα τεράστιο θέμα. Το να φτάνουμε όμως στο σημείο να απειλείται η ακεραιτότητα της χώρας μας, αυτό δεν είναι μόνο τεράστιο θέμα αλλά κανονικός θάνατος. Γιατί δεν θα μπορέσει να αντέξει η πατρίδα μας αν χάσει ακόμα και ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης. Υπερβολή; Σκεφτείτε μόνο, ποιος αλήθεια θα μπορούσε να διανοηθεί τον διαμελισμό της άλλοτε ισχυρής Γιουγκοσλαυίας;

Οι καιροί ου μενετοί.

Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό είναι ραγιαδισμός.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός!

Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες!


Αθήνα, 7.1.2018
Μίκης Θεοδωράκης


 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ*
το Όνομά μας είναι η ψυχή μας1 σχόλιο:

  1. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΠΛΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ι-ΚΗ ΜΗΝ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΣ ΤΟ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΔ-Λ-Λ-Ι-Ν-Ι-Κ-Η ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠ
    ΙΑΝΟΙ    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pages