ΓΡΟΘΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''!


   Στο παρά πέντε κυριολεκτικά της κυοφορούμενης Συμφωνίας με τα Σκόπια, ο Αντώνης Σαμαράς, ο δισέγγονος της μεγάλης Πηνελόπης Δέλτα, ορθώνει δυναμικά για μια ακόμη φορά το ΟΧΙ του στην παραχώρηση του όρου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στα Σκόπια, με συνέντευξή του στο Crash που κυκλοφορεί και ανάβει "φωτιές"!

ΣΤΑΘΕΡΑ "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ 1991

 Ο Αντώνης Σαμαράςπρωτεργάτης της μη αναγνώρισης των Σκοπίων  με τον όρο "Μακεδονία" σαν ΥΠΕΞ από το 1991 ακόμη, όταν και επέτυχε τους γνωστούς τρεις ευρωπαϊκούς όρους (σύνταγμα, σύμβολα, σύνορα), το 1992, όταν έχτισε κυριολεκτικά την άρνηση της Ελλάδας με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που προετοίμασε μεθοδικά, αλλά και το 1993, όταν έριξε την Κυβέρνηση Κώστα Μητσοτάκη μαζί με τον ηρωικό Γιώργο Συμπιλίδη και τους άλλους δικούς του (Σταμάτης, Γεροντόπουλος κ.α.) για να μην περάσει αναγνώριση των Σκοπίων με την σύνθετη ονομασία "Σλαβομακεδονία", που συζητούνταν τότε μυστικά με τον Γκλιγκόροφ, ξαναβγαίνει και πάλι μπροστά, όταν οι άλλοι κρύβονται και λέει δυναμικά "ΟΧΙ" στην παράδοση του ελληνικού όρου "Μακεδονία", παραμένοντας σταθερός και αμετακίνητος στις θέσεις του, για τις οποίες πολλές φορές ο ίδιος απαντά με νόημα:"τις ξέρετε"...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

  Παράλληλα όμως τώρα ο Αντώνης, αν και πολεμήθηκε άδικα σαν Πρωθυπουργός από κάποιους ... περιφερειακούς "Καραμανλικούς", με μια κίνηση μεγάλης αρχοντιάς, ενότητας και εθνικής υπευθυνότητας, ερμηνεύει και την θέση Κώστα Καραμανλή στο Σκοπιανό και το Βουκουρέστι, καταλήγοντας πως ούτε ο Καραμανλής δέχεται τον όρο "Μακεδονία", βάζοντας κυριολεκτικά "φωτιά στις ντάπιες", ξεμπροστιάζοντας ταυτόχρονα έτσι και την υποχωρητική θέση Τσίπρα και των βαστάζων του...

ΣΑΜΑΡΑΣ σε Crash: "Φυσικά και ο Τσίπρας δεν κάνει ό,τι έκανε ο Καραμανλής. Ο ίδιος δεν είχε αναφερθεί ρητά σε όνομα με λέξη τη «Μακεδονία». Σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό θα μπορούσε να είναι, χωρίς αναφορά στην Μακεδονία Εγώ τότε είχα εκφράσει δημόσια τη διαφωνία μου να δεχθούμε όνομα με τη λέξη «Μακεδονία», αλλά είχα αποδεχθεί το erga omnes και την προοπτική αλλαγής του Συντάγματος τους"!

   Τι λέει δηλαδή ο Σαμαράς; Ότι ο ίδιος και ο Καραμανλής  (δείτε και εδώεννοούν τη "Σύνθετη Ονομασία" και το erga omnesξεκάθαρα χωρίς τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

   Δυστυχώς όμως, αυτή δεν είναι και η θέση των περισσότερων Βουλευτών της ΝΔ, ούτε και του Κυριάκου (μέχρι τώρα), καθώς όταν λένε "Σύνθετη Ονομασία", εννοούν με το όνομα "Μακεδονία" μέσα και το ξέρουμε πολύ καλά... Και περισσότερο όλων ο ίδιος ο Αντώνης... (δείτε εδώ και εδώ)

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ σε Crash: "...Ζημιώνουν σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Με τον Τσίπρα «βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν όλο το χωριό»! Βρήκαν τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω δέχεται τα πάντα. Σου λέει «τους έκοψα τις συντάξεις, τους τάραξα στους φόρους και δεν μίλησαν. Σιγά μην αντιδράσουν αν δώσω και το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια»Έτσι σκέφτηκε και ο Τσίπρας, αλλά και κάποιοι απ’ έξω"...

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ - ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...
 Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ορθά ότι το πρόβλημα δεν λύνεται όσο υπάρχει ο Ψευτομακεδονισμός ("Μακεδονική" Ταυτότητα  - Εθνότητα, Ιστορία, Γλώσσα, Ίλιντεν...), ενώ υπονοεί επερχόμενη διάλυση των Σκοπίων με σύγκρουση Αλβανών και Σλάβων και γι΄ αυτό πολύ σωστά προτείνει "να μην βιαζόμαστε"...

ΣΑΜΑΡΑΣ σε Crash: "Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι… Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς"!

 Επομένως, το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει επίσης "μην βιαζόμαστε". Λίγο ακόμη και τα Σκόπια θα αυτοδιαλυθούν, ιδίως μετά την μεγάλη εμπλοκή στην επισημοποίηση της Αλβανικής Γλώσσας (δείτε εδώ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr