ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ - Τι να γράψετε για την "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" - Πού να το καταθέσετε

 


 Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, πάντα στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, παρουσιάζει το "Έντυπο Αμφισβήτησης Λογαριασμού" της ΔΕΗ (υπάρχουν αντίστοιχα έντυπα και στους άλλους παρόχους), προκειμένου να κατατεθεί εγγράφως η έμπρακτη αμφισβήτηση επιβολής της υπέρογκης "Ρήτρας Αναπροσαρμογής", η οποία είναι και αυθαίρετη και δεν ανταποκρίνεται στην ενεργειακή πραγματικότητα, την στιγμή που η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα λιγνίτη και έτοιμες λιγνιτικές μονάδες, ενώ παράλληλα, οι επίσης μεσογειακές και ευρωπαϊκές Ισπανία και Πορτογαλία, έχουν ζητήσει και έχουν λάβει καθεστώς εξαίρεσης του φυσικού αερίου από την διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος, κάτι που θα τις οδηγήσει σε κάθετες και λυτρωτικές μειώσεις λογαριασμών!


ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ενδεικτικά και μόνο και για να καταφανεί το μέγεθος της αυθαιρεσίας και των αδικαιολόγητα υπέρογκων αυξήσεων, καταθέτουμε επίσημο πίνακα της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας) της 15-4-2022, όπου αποδεικνύεται πως η Ελλάδα (259,70 ευρώ/Mwh) έχει το πιο ακριβό ρεύμα της Ευρώπης, δύο φορές ακριβότερο ακόμη και από την Τουρκία (126,44 ευρώ/Mwh)! Για τον σημερινό πίνακα τιμών πατήστε εδώ.



ΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

Κατεβάστε το και εκτυπώστε το σαν Α4
ή εναλλακτικά σαν pdf πατήστε εδώ και σαν word με σχέδιο κειμένου εδώ

 Στο "Έντυπο Αμφισβήτησης Λογαριασμού" ρεύματος, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, μπορείτε να γράψετε τους λόγους αμφισβήτησης του υπέρογκου ποσού χρέωσης, που οφείλεται στην "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" (δείτε εκκαθαριστικό λογαρισμό πίσω και πάνω δεξιά στο γαλάζιο μέρος "χρεώσεις προμήθειας ΔΕΗ"), η οποία και επιβλήθηκε χωρίς ενημέρωση και συγκατάθεση των καταναλωτών, οι οποίοι και δεν είναι μέτοχοι των εταιρειών για να επομίζονται την "ζημία", αλλά απλοί πελάτες, που απαιτείται να ενημερώνονται προσωπικά για τις αυξήσεις, πριν τις αυξήσεις που τους επιβάλλονται και συχνά είναι μεγαλύτερες από την σύνταξη ή και τον χαμηλό μισθό τους, οδηγώντας τους σε βάρη πέραν των δυνατοτήτων τους, κάτι που δεν επιτρέπει το Σύνταγμα.

 ΟΔΗΓΙΕΣ: Ο κωδικός "λογαριασμού συμβολαίου" βρίσκεται στην πίσω σελίδα του λογαριασμού, επάνω αριστερά, στα "στοιχεία σας".

 Ο "αριθμός παροχής" βρίσκεται μπροστά αριστερά, στην μέση περίπου, στο "Εκκαθαριστικός λογαριασμός".

  Η "ημερομηνίας έκδοσης" εκκαθαριστικού λογαριασμού ή λογαριασμών, βρίσκεται μπροστά, στην δεξιά και κάτω πλευρά, εκεί που γράφει "η κατανάλωσή σας".

  Στο τέλος βάζετε ημερομηνία και υπογραφή, ενώ τα νομικά πρόσωπα βάζουν σφραγίδα.

 Το Έντυπο μπορείτε να το καταθέσετε προσωπικά στο γραφείο ΔΕΗ ή παρόχου που υπάγεστε (επάνω δεξιά) παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων, να το στείλετε ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά (για την ΔΕΗ στο customercare@dei.gr), κρατώντας αποδείξεις αποστολής.


ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ

  Ο καθένας μπορεί να γράψει τους λόγους αμφισβήτησης που νομίζει και τις αντιρρήσεις που έχει. Για να βοηθήσουμε και μόνο τα μέλη και τους φίλους μας, δίνουμε ένα μικρό παράδειγμα, χωρίς να φέρουμε καμία σχετική ευθύνη. Το κείμενο μπορείτε να το τροποποιήσετε και να το προσαρμόσετε όπως εσείς νομίζετε, ενώ παράλληλα μπορείτε να συμβουλευθείτε και τον Δικηγόρο σας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: "Σας αναφέρω ότι δεν έχω ενημερωθεί και δεν έχω συμφωνήσει ρητώς και εγγράφως σε καμία «Ρήτρα Αναπροσαρμογής» στην τιμή του ρεύματος του λογαριασμού μου, την οποία θεωρώ αυθαίρετη, μονομερή και καταχρηστική, η οποία και απειλεί την επιβίωσή μου, ως χαμηλόμισθου / ανέργου / φοιτητή / συνταξιούχου / πολυτέκνου / τρίτεκονου / αναπήρου / ατόμου με ειδικές ανάγκες / μονογονεϊκής οικογένειας / οικογενειάρχη.

Απαιτώ λοιπόν να αφαιρεθούν άμεσα από τους λογαριασμούς μου όλες οι «Ρήτρες Αναπροσαρμογής»,  που μου επιβλήθηκαν αυθαίρετα και εν αγνοία μου από το 2021 και εξής, χωρίς την ενημέρωση, συγκατάθεση και ρητή, γραπτή συμφωνία μου, είτε τις έχω άθελά μου καταβάλει, είτε όχι.

Παρακαλώ δε να μου αποσταλεί νέος, τελικός Εκκαθαριστικός Λογαριασμός Ρεύματος, χωρίς τις "Ρήτρες Αναπροσαρμογής" που μου επιβλήθηκαν αυθαίρετα από το 2021 και εξής, ώστε να προσπαθήσω να τον αποπληρώσω".


ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ

 Για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε το ΕΝΤΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ/ΣΜΩΝ ΔΕΗ για μορφή pdf πατήστε εδώ

 Για μορφή wordόπως το μετέτρεψε το Μακεδονικό Κόμμα, με ενδεικτικό σχέδιο κειμένου που μπορείτε να τροποποιήσετε και να διαμορφώσετε, πατήστε εδώ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
το σπαθί της Ελλάδας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr