ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ OPEN ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Αγανάκτηση για τον 2ο κύκλο


Παρακολουθούμε με οργή και αγανάκτηση τον νέο μεγάλο ξεπεσμό της τηλεόρασης και μάλιστα του 2ου κύκλου της σειράς "Κόκκινο ποτάμι", που έφθασε να κάνει λόγο για ανύπαρκτους "Σλαβομακεδόνες" στην Θεσσαλονίκη!

"ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"


Ενώ ο 1ος κύκλος της σειράς υπήρξε συγκλονιστικός και ανέδειξε το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο 2ος μοιάζει με τραγική παραχάραξη!

Ειδικότερα στο 6ο επεισόδιο, στο 37.50'', δύο στελέχη των Βασιλικών υποτίθεται, συζητούν σε ένα καφενείο της Θεσσαλονίκης το 1920 για τις προετοιμασίες των Φιλελευθέρων να πανηγυρίσουν την Συνθήκη των Σεβρών και για να τις υπονομεύσουν αποφασίζουν να αρχίσουν την προσέγγιση των "μειονοτήτων", όπως λένε στον εξωφρενικό διάλογο, αναφέροντας Μουσουλμάνους, Εβραίους και ανύπαρκτους "Σλαβομακεδόνες"!

"Συναντήσεις με τις μειονότητες για αρχή. Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και "Σλαβομακεδόνες" είναι με το μέρος μας. Να το καλλιεργήσουμε"...

Πρόκειται για παρανοϊκά πράγματα! Και το εξωφρενικότερο είναι ότι αποκαλούν τους ανύπαρκτους "Σλαβομακεδόνες" "μειονότητα", εξοργίζοντας ακόμη και τις πέτρες αυτού του καταματωμένου και ιερού, πανάρχαιου ελληνικού τόπου που λέγεται Μακεδονία! Γιατί ενώ για Μουσουλμάνους και Εβραίους ο όρος μειονότητα αναφέρεται σε θρησκευτικές μειονότητες, η λέξη "Σλαβομακεδόνες" παραπέμπει σε "εθνική" μειονότητα, ικανοποιώντας απολύτως το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων και τους ξένους προστάτες του, που δεν παύουν στιγμή να οραματίζονται τα άγια χώματά μας και τα θαλασσιά νερά μας!

Θυμίζουμε ότι καμία απογραφή της κατοχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και καμία αντίστοιχη του νέου ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, δεν κατέγραψε ποτέ ύπαρξη "Σλαβομακεδόνων"... Πρόκειται για έναν ακόμη όρο, ιστορικά, γλωσσικά, γεωγραφικά και εθνολογικά ανύπαρκτο!


ΟΙ "ΚΑΚΟΙ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ

Ο 2ος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα υπέροχα βιβλία του Χάρη Τσιρκινίδη, έδωσε από νωρίς δείγμα γραφής για το τι θα επακολουθούσε, καθώς συνεχώς παρουσιάζει τους Θεσσαλονικείς "κακούς", καταπιεστές, εκμεταλλευτές, δολοπλόκους, σωματέμπορους, ανθρώπους του υποκόσμου, που ταλαιπωρούν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες από τον Πόντο, όταν είναι γνωστό πως η Θεσσαλονίκη υπήρξε η στοργική προσφυγομάνα, που έδωσε ακόμη και τις Εκκλησίες, ακόμη και τον Άγιο Δημήτριο, την τεράστια Αχειροποίητο, τον Άγιο Γεώργιο (Ροτόντα) για να στεγάσει Έλληνες πρόσφυγες!

Οι Έλληνες της Μακεδονίας, ζώντας μέχρι το 1912-13 τον φρικτό τουρκικό ζυγό και την βουλγαρική τρομοκρατία, ένιωθαν από φτώχεια, καταστροφές, ξεριζωμό, πόνο και ήταν γεμάτοι ανθρωπιά και ευσέβεια, αγκαλιάζοντας τα αδέλφια μας από την Τραπεζούντα...

Ο δε ηρωικός Μακεδονικός Αγώνας, για τον οποίο ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει πως "πρέπει να γίνει το ευαγγέλιο της Ελληνικής Φυλής", είχε γεμίζει τις καρδιές γενναιότητα, αρετή και ανδρεία, ώστε να υποδεχτούν με ανακούφιση προσφυγικούς ελληνικούς πληθυσμούς, σε μια γη μαρτυρική και αγία, που ακόμη κάπνιζε από την φρίκη των Κομιτατζήδων.

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε την ξακουστή φτωχομάνα των προσφύγων. Ακόμη και τώρα, είναι πολύ έκδηλη εδώ η ανθρωπιά, η ευσέβεια, η φιλοπατρία! Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε μύγα στο σπαθί των Μακεδόνων!


"ΚΑΚΟΙ" ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ, "ΑΓΙΟΙ" ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ

Στο εξοργιστικό σήριαλ, παρουσιάζονται διαρκώς και με ανεξήγητη μανία σαν "κακοί" οι Βασιλικοί, που έχουν μάλιστα ολόκληρη την ...Αστυνομία Θεσσαλονίκης δική τους, κάνοντας κάθε παρανομία και αθλιότητα, όταν είναι γνωστό ότι από τον καιρό της Επαναστατικής "Κυβέρνησης Εθνικής Αμύνης" του Βενιζέλου, η λεγόμενη και "Κράτος Θεσσαλονίκης" (26-9-1916), όλες οι Αρχές και οι Εξουσίες στην συμπρωτεύουσα είχαν περάσει στα χέρια των Βενιζελικών και των Γάλλων κυρίως, που έλεγχαν τα πάντα στην Βόρεια Ελλάδα και έφτασαν να κάνουν και εισβολή - απόβαση στον Πειραιά!... 

Μάλιστα από τις 20 Ιουλίου 1917, όταν ο Βενιζέλος ανέλαβε την Κυβέρνηση όλης της Ελλάδας, χωρίς και πάλι εκλογές, οι Βενιζελικοί κήρυξαν Στρατιωτικό Νόμο και επί τρία χρόνια δεν έπεφτε "καρφίτσα" στην χώρα... Όχι Βασιλικοί, αλλά ούτε "βασιλικός στην γλάστρα" δεν φύτρωνε!

Από την άλλη, το απαράδεκτο σήριαλ παρουσιάζει σαν "Άγιους" τους Βενιζελικούς, που έσπρωξαν  την χώρα στον Εθνικό Διχασμό με την αυτοκτονική εμμονή τους να συμμετάσχουμε στην Εκστρατεία της Καλλίπολης (25-4-1915), όπου και αποδεκατίστηκαν οι ΑγγλοΓάλλοι και μετέπειτα με την απαίτησή τους να συνδράμουμε την Σερβία στην επίθεση της Αυστροουγγαρίας (28-7-1914) εναντίον της. Μάλιστα ο Βενιζέλος έθετε ως όρο συνδρομής στους Συμμάχους να βγει ταυτόχρονα στον πόλεμο η Ρουμανία και η Βουλγαρία, προσφέροντας ως δέλεαρ παραχώρηση της Δράμας και της Καβάλας στους Βουλγάρους! 

Και βέβαια οι Βασιλικοί, δια της Κυβέρνησης Σκουλούδη, έκαναν τότε αντίστοιχα εγκληματικά λάθη, παραδίδοντας κατ΄ ουσίαν το Ρούπελ στους ΓερμανοΒουλγάρους (26-5-2016) και αφήνοντάς τους να αιχμαλωτίσουν το Δ΄ Σώμα Στρατού, εισβάλοντας σε Στρυμόνα, Σέρρες και Καβάλα, επειδή πρωτύτερα και ο Βενιζέλος είχε επιτρέψει την κατάληψη της Θεσσαλονίκης - Κεντρικής Μακεδονίας από τους ΑγγλοΓάλλους ("Στρατιά Ανατολής" - αποβίβαση Θεσσαλονίκη 5-10-1915), παραβιάζοντας έτσι και το έδαφος και την ουδετερότητα της Ελλάδας, με τον Γάλλο Στρατηγό Μωρίς Σαράιγ να γίνεται ο πραγματικός Διοικητής του βόρειου ελληνικού εδάφους...

Ακολούθησε η άνανδρη στρατιωτική εισβολή των ΑγγλοΓάλλων στην Αθήνα (Νοεμβριανά, 18-11-1916) και η απαράδεκτη αιχμαλώτιση του Ελληνικού Στόλου, με συνακόλουθη την επίθεση των Βασιλικών Επιστράτων κατά των Βενιζελικών στελεχών στην πρωτεύουσα... 

Τελευταίο επακόλουθο του ολέθριου Εθνικού Διχασμού, ήταν και η εκτέλεση από τους Βενιζελικούς του αγνότατου Ίωνα Δραγούμη (+31-7-1920), πρωτεργάτη της διάσωσης της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, που επί της ουσίας δεν ανήκε σε κανέναν από τους δύο πόλους, αλλά μόνο στο έθνος και είχε μάλιστα αρνηθεί την θέση του Πρωθυπουργού, όταν του την πρότεινε από το 1909 ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος πριν από τον Βενιζέλο, αηδιασμένος από την φλόγωση του φανατισμού που έβλεπε, η οποία και μετατράπηκε σε Εθνικό Διχασμό και Μικρασιατική Καταστροφή, από εκείνους που τόσο αφελώς πιστεύουν τους ξένους, είτε τους μεν, είτε τους δε, οι οποίοι απλώς μας χρησιμοποιούν, μας διχάζουν και μας πετούν... 

Έναν τέτοιο φανατισμό καλλιεργεί πια και η τηλεοπτική σειρά...


ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

Επίσης σε αρκετά σημεία του σήριαλ, εξισώνεται απαράδεκτα ο ισλαμισμός με τον Χριστιανισμό και σχεδόν ταυτίζεται ο αληθινός Θεός που κατέβηκε από αγάπη και σταυρώθηκε, με τον δήθεν "θεό", που σταυρώνει και προκαλεί σφαγές και Γενοκτονίες!

Ο δε Κεμάλ αναδεικνύεται τηλεοπτικά σε "ήρωα", ενώ ήταν ο υπεύθυνος της στυγνής Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού!

Δυστυχώς, το εν λόγω τηλεοπτικό σήριαλ, ανεξαρτήτως των καλών ηθοποιών του, προσβάλει ολόκληρη την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, ολόκληρη την Ελλάδα, την ίδια την Ιστορία και την ελληνική ψυχή μας! Αποτελεί πλέον προπαγάνδα, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή!


ΚΑΛΟΥΜΕ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να ΜΗΝ παρακολουθούν πλέον την τηλεοπτική σειρά του Open και να αναζητήσουν κλασσικές ελληνικές ιστορικές ταινίες, που μεγάλοι ηθοποιοί και μεγάλοι σκηνοθέτες ζωντάνεψαν την μεγάλη καρδιά και το μεγάλο πνεύμα αυτού του τόπου!

ΚΑΛΟΥΜΕ τον κύριο Σαββίδη, να βάλει άμεσα τέλος σε αυτόν τον "κόκκινο κατήφορο"! Εάν  στερείται σοβαρών σεναρίων, είμαστε πρόθυμοι να του προσφέρουμε, ζωντανεύοντας τηλεοπτικά την Αυτοκτατορία της Τραπεζούντας και τις άγνωστες δοξασμένες και συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας της, μερικές από τις οποίες είχαμε ξεδιπλώσει παλαιότερα σε ομιλίες στελεχών μας σε Συλλόγους της Καλαμαριάς, απορώντας από τότε για το πώς γίνεται η φημισμένη αυτή και ακμαία ποντιακή συνοικία, να μην έχει ανεγείρει ακόμη Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου! Διαπιστώνοντας τελικά ότι οι λόγοι ήταν δυστυχώς "ιδεολογικοί"... Ένα άλλο "κόκκινο ποτάμι", που έχει παραχαράξει την βυζαντινή ψυχή και θέλησή μας... Άχρι καιρού...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr