ΤΡΕΝΟΘΡΙΛΕΡ - ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2022 ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ! Όλο το κινηματογραφικό παρασκήνιο

 

Η ολέθρια αμέλεια των Τεμπών 2023, είχε ξανασυμβεί τον Μάιο του 2022 στις Σέρρες, με δύο τρένα σε πορεία σύγκρουσης πάνω στην ίδια γραμμή, ένα επιβατηγό και ένα εμπορικό και πάλι, που μόλις την τελευταία στιγμή και υπό απίστευτες κινηματογραφικές συνθήκες και προσπάθειες "007", κατάφεραν κάποιοι να σταματήσουν με την ψυχή κυριολεκτικά στο στόμα!

Συγκεκριμένα, η "Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ" (Π.Ε.Σ.ΟΣΕ) είχε εκδόσει τότε μια αγωνιώδη και λεπτομερή ανακοίνωση για το αποκρυπτόμενο συμβάν, προειδοποιώντας για επερχόμενες συγκρούσεις τρένων και απώλειες ανθρωπίνων ζωών, όπως και έγινε...

Παραθέτουμε ολόκληρη την συγκλονιστική περσινή ανακοίνωση της ΠΕΣΟΣΕ, που κάλιστα θα μπορούσε να γίνει ταινία "θρίλερ"... Ένα "Τρενοθρίλερ" που τελικά παίχτηκε την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη... 


"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΟΣΕ
ΑΘΗΝΑ 24/05/2022

Συνταξιούχοι ανοίγουν σταθμούς στις Σέρρες και δίνουν εντολές σε τρένα. Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Η Π.Ε.Σ.ΟΣΕ καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν χτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών και ζητά την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και της Ρ.Α.Σ. πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Τα όσα συνέβησαν αποδεικνύουν την διάλυση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και της Διοίκησης του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, χτες Δευτέρα 23 Μαίου η αμαξοστοιχία 3634 δήλωσε ακινησία στον σταθμό Σερρών (που δεν λειτουργεί – δεν έχει σταθμάρχη). Αντί να ζητηθεί από την ιδιωτικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποσύρει την αμαξοστοιχία της με μηχανή εφεδρείας και με διαδικασίες που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης και Κυκλοφορίας, δόθηκε εντολή σε εμπορευματική αμαξοστοιχία από την Αλεξανδρούπολη να κατευθυνθεί από την Δράμα στον σταθμό Σερρών που δεν λειτουργούσε και άρα δεν ήταν εφικτό να διευθετηθούν οι αλλαγές (κλειδιά) σε παρακαμπτήριο, για να μην υπάρξει σύγκρουση των 2 τρένων (κινούνταν και τα 2 επί μονής γραμμής).

Μόλις διαπιστώθηκε η εγκληματική αμέλεια, δόθηκε εντολή από την Διοίκηση του ΟΣΕ σε εργάτη γραμμής να μεταβεί στον σταθμό Σερρών με κλειδούχο και χωρίς την παρουσία σταθμάρχη να διευθετήσει τις αλλαγές και την κυκλοφορία των τρένων, κατά παράβαση δηλαδή κάθε Κανονιστικής διαδικασίας!

Η διάλυση όμως που επικρατεί στον ΟΣΕ δεν έχει τέλος. Ο συνάδελφος εργάτης γραμμής και ο συνάδελφος κλειδούχος που κατέφθασαν στον σταθμό Σερρών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τα κλειδιά του σταθμού Σερρών για να εισέλθουν στο κτίριο και να πάρουν τα απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτούμενες ενέργειες.

Πανικόβλητος ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΣΕ και μπροστά σε ένα ενδεχόμενο δυστύχημα που θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές, κάλεσε συνταξιούχο σταθμάρχη της περιοχής που είχε (πως άραγε βρέθηκαν στην κατοχή του) κλειδιά του σταθμού Σερρών και του ζήτησε να ανοίξει άμεσα το κτίριο, όπως και έκανε.

Ακολούθως και χωρίς την παρουσία σταθμάρχη έγιναν ελιγμοί και παλινδρομήσεις τρένων επί της κυρίας και των παρακαμπτηρίων γραμμών και ακολούθησε προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης του συμβάντος.

Σε κάθε περίπτωση τα όσα περιγράφονται και είναι ακριβή θυμίζουν όχι δομές επιτελικού Κράτους, αλλά μηχανισμούς παρακράτους.

Προειδοποιούμε ότι, αν συνεχιστούν οι εγκληματικές αυτές παραλείψεις και ενέργειες θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΚΑΛΙΤΣΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr