ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ!


Πλημμύρισε με μακεδονικούς ήχους, φορεσιές και χρώματα το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, κατά την 1η Πανελήνια Συνάντηση Μακεδόνων, που διοργάνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

 3.200 χορευτές και 143 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Μακεδονίας, έδωσαν ένα μεγάλο, κοινό, δυνατό και αποστομωτικό παρόν σε όσους λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο"!

  Γκάιντες, ζουρνάδες, κλαρίνα, χάλκινα, νταούλια, λίρες μακεδονίτικες, ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους και έδωσαν δύναμη και κουράγιο για τη συνέχιση του μεγάλου εθνικού αγώνα της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας, αλλά και απαντήσεις σε κάποιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, για τις άθλιες δηλώσεις των οποίων δεν βρέθηκε ακόμη κανείς να παραιτηθεί...


ΕΔΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αναγγέλθηκε από την ΠΟΠΣΜ η πρωτοβουλία ίδρυσης Έδρας Μακεδονικής Παράδοσης στο Πανεπιστήμιο "Μακεδονία", με μεταπτυχιακά και διδακτορικά πάνω στο αντικείμενο!

ΑΠΟΝΤΕΣ
  Χαρακτηριστική η κλασσική απουσία των μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, που μετά την 1η αυτή ιστορική και επιτυχή Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων, είναι βέβαιο πως θα αναγκαστούν να "ασχοληθούν" επιτέλους με την μία και μόνη Μακεδονία και τα εθνικά μας δίκαια...Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, χαιρετίζει την μεγάλη προσπάθεια, τους πρωταγωνιστές και συντελεστές και όλους Μακεδονικούς (=ελληνικούς) Συλλόγους, Οργανοπαίχτες και Χορευτές, που σπάζουν επιτέλους την "μονοκρατορία" του ψεύδους και των παραχαρακτών!


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Τα χορευτικά συγκροτήματα χωρίστηκαν ανάλογα με τις φορεσιές τους, στις εξής θεματικές ενότητες:
ΧΩΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΥΡΑ
ΧΩΡΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΓΚΑΪΝΤΑ
ΧΩΡΙΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ΘΑΣΟΣ
ΣΕΡΡΕΣ
ΝΤΑΡΝΑΚΟΧΩΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ
ΝΑΟΥΣΑ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΠΕΛΛΑ-ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
ΕΟΡΔΑΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ
Προτείνουμε δε η επόμενη, Πανελλήνια Συνάντηση των Μακεδόνων και οι ακόλουθες, να καθιερωθεί να γίνονται κάθε Ιούνιο, στην επέτειο θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και παράλληλα με το Φεστιβάλ Βιβλίου στον Λευκό Πύργο (π.χ. 3 - 19 Ιουνίου), ώστε να γίνει "σήμα κατατεθέν" της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας, με διεθνή πια αντίκτυπο! 

Κάθε Μακεδονικό Χορευτικό Συγκρότημα θα παρουσιάζεται ξεχωριστά και διαδοχικά στον παράλιο χώρο της Πλατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου και το Μνημείο του αξεπέραστου Έλληνα Στρατηλάτη και Εκπολιτιστή, κατά τις παραπάνω ημέρες ή τα 3 Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακα των Εκδηλώσεων.

Παράλληλα Μακεδονικά Χορευτικά Συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάζονται και στην Πλατεία Αριστοτέλους και αλλού για την διάχυση απ' ευθείας στο κοινό και ιδίως τους νέους, των παραδοσιακών ήχων, φορεσιών και χρωμάτων της μίας, μόνον ελληνικής και αιώνια ξακουστής, Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! (δείτε παρακάτω βίντεο)
Μακεδονόπουλα τραγουδούν το "Μακεδονία Ξακουστή"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr