ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ - Μακεδονικό Κόμμα

Νεόφυτο Μόρφου υποστηρίζει το Μακεδονικό Κόμμα για Αρχιεπίσκοποι Κύπρου
 

Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού υποστηρίζει ολόψυχα τον Νεόφυτο Μόρφου για Αρχιεπίσκοπου Κύπρου και καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να τον εκλέξει, ως νέο Χριστόδουλο, παραμονές μεγάλων εθνικών και παγκόσμιων εξελίξεων και ανατροπών! (βίντεο και κείμενο)



Πριν κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα, εκλέχθηκε ένας νέος Αρχιεπίσκοπος που έφερε το πάνω κάτω και ξαναγέμισε τις Εκκλησίες! Έτρεχε ο κόσμος να τον ακούσει με λαχτάρα, παντού! Έλκυε σαν μαγνήτης τα πλήθη, καθώς μιλούσε την γλώσσα του λαού, την γλώσσα της πατρίδας, αλλά και την γλώσσα των παιδιών και της νεολαίας, που έλεγε "ρε, σύ, πολύ τον πάω τον Χριστόδουλο"! Και εκείνος απαντούσε: "και εγώ σας πάω"!


Ένας τέτοιος είναι και ο Μόρφου Νεόφυτος! Ο Χριστόδουλος της Κύπρου! Απλός, καταδεκτικός, λαϊκός και Θεολογικός συνάμα, παραδοσιακός, σαρωτικός, ξεσηκωτικός, ανυποχώρητος, μιλά την γλώσσα του λαού, γεμάτος χυμό και αστεία, αυτοσαρκασμό και ειλικρίνεια, κλαις και γελάς μαζί του, μα και δυναμώνεις, ελπίζεις, πιστεύεις, γεμίζεις τις μπαταρίες!


Αλλά έχει και το πρόσθετο μέγα χάρισμα, της ανάλυσης των Προφητειών! Ο μόνος που μας ενημερώνει για όσα φοβερά ήρθαν και για όσα ακόμη έρχονται! Ο μόνος που ακούει, με κομμένη ανάσα, αλλά και αναστάσιμη χαρά ο παγκόσμιος Ορθόδοξος Ελληνισμός!


Σαν καλός καπετάνιος, μας χαρτογραφεί τις ξέρες και τους υφάλους, μας χαράσσει πορεία, για να μπορέσουμε και σαν άτομα και σαν έθνος, να περάσουμε από τις "Συμπληγάδες", να φτάσουμε στην Βασιλεύουσα του Βοσπόρου. Μα και στην Άνω Βασιλεύουσα. Στον Παράδεισο της ατέλειωτης μακαριότητας.


Μα και κάτι άλλο ασύγκριτο έχει ο νεοφυτεμένος Νεόφυτος. Είναι πνευματικό παιδί των μεγάλων τελευταίων Αγίων Γερόντων, όπως του Ιακώβου Τσαλίκη, του Πορφύρίου, του Παϊσίου, του Ευμενίου Σαριδάκη, της Γερόντισσας Γαλακτίας. Έχει την ευχή και την ευλογία τους, για τις μεγάλες ώρες που έρχονται. Ώρες της τελικής αναμέτρησης με την Τουρκία! Ωρες Παγκοσμίου Πολέμου που ήδη έχει αρχίσει. 


Και σε τέτοιες δύσκολες ώρες μεγάλων πανανθρώπινων και εθνικών δοκιμασιών, νομίζουμε πως είναι ο πιο ιδανικός να μας οδηγήσει. Γιατί ο Νεόφυτος το έχει αποδείξει. Και πολιορκημένος, στέκεται ορθός και αλύγιστος, αληθινά ελεύθερος και παντοτινά δούλος Χριστού! Κι εδώ και μερικά χρόνια, δεν οδηγεί μόνο μια μικρή, κατεχόμενη εν πολλοίς ακριτική Μητρόπολη, αλλά ολάκερο το Γένος των Ελλήνων! Ως τα πέρατα του κόσμου! Και δεν είναι τυχαίο...


Αλλά ούτε και ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος της Κύπρου είναι τυχαίος. Με Πρόνοια Θεού, δόθηκε το μοναδικό παγκοσμίως προνόμιο από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ζήνωνα, να είναι ο μόνος Αρχιεπίσκοπος στην Οικουμένη που να υπογράφει με κόκκινο μελάνι σαν Αυτοκράτορας, να φορεί πορφυρό αυτοκρατορικό μανδύα και να κρατά όχι ποιμανική ράβδο, αλλά αυτοκρατορικό σκήπτρο! Το σκήπτρο της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, που ο Νεόφυτος θα αναστήσει και ήδη ανασταίνει μέσα μας, ξανακάνοντάς μας Βυζαντινούς, Ρωμιούς, δηλαδή ευσεβείς και ανδρείους.


Ο Μόρφου σαν Αρχιεπίσκοπος, θα βαστάει άξια το Σκήπτρο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά μας! Και θα μπορεί να τον στέψει και να του το παραδώσει! Γιατί το Σκήπτρο υπάρχει! Αλλά δεν το έχει ενεργοποιήσει κανείς ως τώρα! Μα η ώρα ήρθε!


Γι΄ αυτό Έλληνα και Ελληνίδα της Κύπρου, να έχεις κατά νου πως τώρα δεν ψηφίζεις απλά Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, μα Βυζαντινό Ιεράρχη. Ψηφίζεις Αγια-Σοφιά και Κωνσταντίνων Πόλη! Ψηφίζεις την θριαμβευτική Ανάσταση της Ρωμιοσύνης, της ίδιας της Μόρφου, της Κερύνειας, της Αμμοχώστου, του Αγίου Ανδρέα! Κάντο λοιπόν! Η Θράκη, η Ήπειρος, Η Θεσσαλία, το Ιονιο, η Στερεά, ο Μωριάς, η Κρήτη, το Αιγαίο, ολόκληρη η Ομογένεια και η Μακεδονία η ξακουστή και η Αγιορείτικη, σου ζητά να ψηφίσεις άξιο ανάμεσα σε αξίους, τον ευλογημένο και κοσμαγάπητο Νεόφυτο


Αλλά και ο ίδιος ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σαν να χαμογελά εκεί πάνω και να λέει με το γνώριμο ύφος του:


"Ρε συ Μόρφου, πολύ σε πάω"!


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
το σπαθί της Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr